Start în barajul de promovare în Liga 1: În această seară, UTA e oaspetele Dunării Călărași

Niciun comentariu

E vremea bonusului pentru „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc. Deseori, „alb-roșii” au vorbit despre meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 1 ca despre un bonus al unui sezon la care s-a plecat la drum fără obiective mărețe. Iar firea omului e făcută în așa fel încât să-și dorească și mai mult dacă tot a ajuns aici. Iar la UTA, cel mai titrat club din Provincie, revenirea acolo unde îi este locul pare o axiomă.

Tot ce mai rămâne este ca și dorința să fie dublată de putință. La o primă vedere, Dunărea Călărași pare un adversar abordabil, venit din Liga a 3-a, fără nume sonere în componență, sau cel puțin nu dintre acelea care să te impresioneze. Teoretic, șansele de câștig sunt bune, doar că ecuația are destule necunoscute. Echipa lui Roland Nagy joacă din nou pe viață și pe moarte, așa cum – practic – a făcut-o mai mereu în ultimele patru confruntări oficiale, concentrate în 13 zile.

Oboseala fizică și psihică e la ea acasă în rândul celor 12-13 jucători de care s-a tras până la epuizare, iar unul dintre ei, Norbert Polgar, a și căzut la datorie. A fost fotbalistul care a jucat toate minutele campaniei de toamnă și a bifat prima absență de abia la Târgoviște, în cadrul etapei a treia a play-offului. Noroc că Manea se descurcă și pe banda dreaptă, iar Gligor ar trebui să (reintre) în centru, doar că el vine după o absență de aproape o lună de zile și ar putea fi ieșit ușor din ritm. Filaret, care a jucat bine la Brașov, s-a accidentat și el, la fel ca și Hlistei, care, de multe, ori era prima schimbare a lui Nagy pentru oamenii săi din bandă. Sunt probleme ce macină stafful tehnic al utiștilor înainte de juca pe terenul unei formații pe care o cunoaște doar prin intermediul unor înregistrări video, dar și terțe persoane, foști adversari ai călărășenilor, ca Dan Alexa (antrenorul Rapidului) sau Bogdan Apostu (fostul manager al celor de la Clinceni). Iar concluzia lui Roland Nagy ar fi următoarea: „Având golgheterul seriei, pe Valentin Alexandru, dar și alți jucători cu calități ofensive, ca Alami sau Kanda, plus juniorul Stoica, este clar că sunt periculoși în atac.  Dacă le dăm spații de manevră, vom avea viață grea cu ei. Pe de altă parte, mai știm că nu stau foarte bine pe faza defensivă. Sunt puțin mai lenți, mai greoi, în spate, dar asta nu înseamnă că vor fi ușor de desfăcut. Trebuie să găsim un echilibru între atac și apărare, în așa fel încât să trecem cu bine peste meciul de mâine”.

De luni, de când au aflat de vizita celei mai titrate echipe din Provincie, cei de la Dunărea Călărași fac în permanență apel la public pentru a umple arena „Ion Comșa” la ora partidei (18). „Prezența călărașenilor este necesară ca aerul. Ne dorim cât mai mulți suporteri în tribune pentru a le transmite împreună energia noastră jucătorilor care au fost admirabili până acum. A fost un sezon de neuitat. Nimeni, poate, nu și-ar fi imaginat în vara anului trecut că vom ajunge până aici. Miercuri e ziua noastră si contează enorm sprijinul tribunelor. Îi așteptăm pe călărașeni în număr cât mai mare astfel încât să ne bucurăm împreună la final. Vom juca în primul baraj, în drumul spre liga I, cu un nume important din fotbalul românesc. O echipă cu un palmares impresionant, dar obiectivul nostru ramâne nealterat: promovarea în Liga I! Sper să ne calificăm după  dubla cu UTA și pentru asta îmi doresc enorm. Mai sper să luăm o opțiune serioasă încă de la Călărași”, a precizat Constantin Ștefan, președintele Dunării. Atacantul de 21 de ani, Ionuț Vînă, e singura absență din lotul adversarului din această seară al „alb-roșiilor”.

Partida poate fi urmărită pe micile ecrane începând cu ora 18, pe Digi Sport 1, repectiv Dolce Sport 2.

Formații probabile:

Călărași: C. Lungu – M. Popescu, Bg. Panait, Bumbac, Vădrariu – Sg. Popescu, Preoteasa – Kanda, Alami, Al. Stoica – V. Alexandru.

UTA: Miron – Manea, Botiș, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tănase, Copil – Man, Curtuiuș.

 Arbitri: Marius Avram – Mircea Orbuleţ (ambii din Bucureşti) şi Ovidiu Artene (Vaslui). Rezervă: Florin Chivulete (Bucureşti).

Observatori FRF: Cristian Nica (Ploieşti), Adrian Mihalcea (Bucureşti)

Category: Arad
Tags: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu