Stanciu a apărat Supercupa cu primul penalty scos în carieră: „Cu siguranță cea mai frumoasă seara din viața mea”

Niciun comentariu

Cei doi portari ai „Bătrânei Doamne” utilizați în Supercupă și-au împărțit frățește golurile încasate (câte două), însă Răzvan Stanciu avea să fie decisiv în prelungirile prelungirilor contra celor de la Viitorul Constanța.

Intrat în luptă în minutul 50, după ce Mara fusese eliminat de pe teren, fotbalistul care debuta acum doi ani în Liga 2-a la 15 ani și 9 luni nu a avut o misiune deloc ușoară. „Se știe că pentru un portar e mai greu să intri în timpul meciului. Nu ești încălzit ca lumea, nu ai fost conectat la miză și nu ți-ai simțit adversarii direcți, dar am încercat să mă descurc cât mai bine. Îmi pare rău de cele două încasate, dar au fost și alte faze grele. Fiindcă aveau un om în plus pe teren, se eliberau mai mereu la centrări de pe benzi, a fost ceva de lucru, atât pentru mine, cât și pentru colegii din fața mea”, a explicat Stanciu.

Ajungând la cel de-al patrulea minut de prelungire, goalkeeperul ded 17 ani a relatat următoarele: „Când mai erau 4 secunde din cele 4 minute de prelungiri acordate de arbitru, adversarii au trimis o minge înaltă în careul nostru, iar mingea i-a sărit cumva în mână lui Mădălin (n.a. Moza). S-a dat imediat penalty și nu ne venea să credem, căci intrasem în cel de-al cincilea minut de prelungire. Jucătorul lor și-a potrivit mingea, m-am uitat la Brănișteanu care mi-a arătat din ochi în ce parte să sar, după care a venit Iuga și m-a îmbărbătat. Am intuit direcția, m-am dus cu încredere și am apărat primul meu penalty din meciurile oficiale. Bucuria a fost imensă, a fost o inspirație de moment, dar meritul e al echipei. Poate așa ne-a fost scris, așa a vrut Dumnezeu, să intru cu această intuiție și să contribui la câștigarea unui trofeu atât de muncit de toată lumea, venit la capătul unui meci cu adevărat nebun”.

„El și Mara sunt portari de valori apropiate, cam forma de moment face diferența între ei. Mă bucur pentru Stanciu, și-a așteptat rândul și a venit cu această inspirație ce ne-a salvat de la loteria penalty-urilor unde cine știe ce s-ar fi întâmplat”, a punctat și Dan Stupar, antrenorul tinerilor „alb-roșii”.

Răzvan Stanciu va împlini pe 30 iulie 18 ani și ar dori să apere constant. Rămâne de văzut dacă va reuși acest lucru la UTA sau în altă parte, clubul având posibilitatea să-l împrumute pentru a căpăta experiența întâlnirilor de seniori. Deocamdată, salvatorul de la Mogoșoaia a scris pe contul personal de facebook, alături de poza cu trofeul de cel mai bun portar al Supercupei: ”Cu siguranță cea mai frumoasă seara din viața mea.Va mulțumesc”

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu