„Șoimii” sărbătoresc, au rămas în Liga a 2-a! Olimpia – Pîncota 1-1

Niciun comentariu

Pentru al doilea an consecutiv, gruparea din Podgoria arădeană a reușit să-și îndeplinească obiectivul, rămânerea în eșalonul second al fotbalului românesc. La Satu Mare, pîncotanii au cucerit acel punct de care aveau nevoie pentru a sărbători. Fiindcă a beneficiat de rotunjirea punctelor la intrarea în play-out, Olimpia este echipa ce va merge la barajul de evitare a retrogradării. Universitatea Cluj a luat și ea drumul spre Liga a 3-a după ce a pierdut la Tărlungeni.

La Satu Mare, gazdele au făcut legea în prima parte, când au jucat mai bine, iar acest lucru s-a văzut și pe tabela de marcaj. În minutele 15 și 16, „galben-albaștrii” au avut trei situații bune, prin șuturile de la semi-distanță ale lui Muntean (2) și Villand, parate toate Cristi Irimia. Presiunea lui „Oli” avea să se concretizeze printr-un penalty obținut de Bura în fața lui Suciu. Buhăescu a executat cu fentă lovitura de la 11 metri și, din minutul 37, era 1-0. Vizitatorii au reacționat de abia cu un minut înainte de finalul primei părți, prin șutul de la 14 metri al juniorului Dan. Șuta a prins, însă, fără mari probleme.

Partea secundă s-a reluat de la 1-0 și cu Marius Ion în locul lui Alin Mihai la Pîncota. Atitudinea elevilor lui Muzsnay a fost mai bună și, pe fondul unui joc ceva mai legat, a venit și egalarea. În minutul 60, Dragalina a profitat de o eroare a fundașilor adverși, a interceptat și a marcat la colțul lung la 6 metri. Fiindcă avea nevoie neapărat de succes, Olimpia s-a întors în atac, dar Buhăescu a finalizat peste poartă centarrea lui Sălăgeanu, iar șutul bun al lui Munteanu a fost reținut de Irimia. De partea cealaltă, Marius Ion a avut și el o finalizare bună din careu, dar Șuta a fost atent. Sătmărenii au avut ultima zvâcnire în minutul 78, când Buhăescu a lovit balonul cu capul din numai 5 metri, dar Irimia a reținut de pe linia porții. Când Heil a văzut cartonașul roșu, misiunea Pîncotei a devenit ceva mai ușoară, deși gazdele au pus ceva presiune în special prin niște faze fixe. Pe final a fost eliminate și Marius Ion, dar nu mai conta. Șoimii și-au atins scopul și au încins hora bucuriei. Vor juca și la anul în Liga a 2-a…dacă vor noile autorități locale din Pîncota.

Formații:

Olimpia: Șuta – Ciul, Onicaș, Heil, Iuhas (57 Sălăgeanu) – Muntean, Villand – Rus, Bura (67 Bîgiu), Faur (84 D. Lukacs) – Buhăescu. Pe bancă: Băican – Mureșan, Sălăgeanu, D. Lukacs, Bîgiu, Ianc, Takacs. Antrenor: Mircea Bolba

Pîncota: Irimia – Dan, Suciu, Dubeștean, Siminic – Pavel – Gîlcă, Issa, Dragalina, Pirtea (71 Vasi) – Al. Mihai (46 M. Ion). Pe bancă: Pașcalău – M. Ion, Leucuța, Vasi, Farcaș, Bătrîn, Ștrengar. Antrenor: Zsolt Muzsnay

Arbitri: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – Gabriel Stroe (Pitești), George Neacșu (Câmpulung Muscel). Rezervă: Cristian Codrea (Baia Mare).

Cartonașe roșii: Heil (79) / M. Ion (90+2)

Observatori FRF: Aron Huzu (Sibiu), Florin Mierea (Timișoara)

***

În ultima etapă a play-outului ligii secunde, seria de Vest, s-au mai înregistrat rezultatele:

Metalul Reșița – CSM Râmnicu Vâlcea  0-3

Voinea 50 și 52, Neagoe 59

Unirea Tărlungeni – Universitatea Cluj   3-1

Șerban 5, Minciună 20, Cocan 34 / Vlad 75

Clasament final

clasb

  • Olimpia merge la barajul de salvare de la retrogradare, împotriva Gloriei Buzău, fiindcă a beneficiat de rotunjirea punctelor înaintea de intrarea în play-out, pe când Pîncota, formație aflată la egalitate de puncte, nu.
  • Metalul Reșița, Unirea Tărlungeni și Universitatea Cluj au retrogradat direct în Liga a 3-a
Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu