Șoc: UTA va fi depunctată dacă promovează în Liga 1! UPDATE: Conducerea arădenilor depun apel: „Avem șanse mari de câștig”

Niciun comentariu

Comisia de Fond a Sistemului Național de Licențiere a decis penalizarea pentru sezonul viitor a patru formații, iar CFR Cluj va începe competiția în Liga 1 cu – 9 puncte. Rapid, ASA Tg. Mureș și Petrolul vor fi şi depunctate cu câte 6 puncte, cu menţiunea că gruparea ploieşteană a primit şi o penalitate sportivă de 120.000 de lei.

Conform Agerpres, gruparea UTA Bătrâna Doamnă a primit 3 puncte penalizare şi 120.000 de lei, iar Dunărea Călăraşi o penalitate sportivă de 100.000 de lei.

Deducerea de puncte se va realiza în clasamentul Ligii 1, ediţia 2016-2017. În cazul clubului Petrolul Ploieşti, care a retrogradat matematic în Liga a II-a, nu se va aplica sancţiunea. De asemenea, grupările din eşalonul secund UTA Bătrâna Doamnă şi Dunărea Călăraşi vor fi sancţionate numai dacă reuşesc promovarea în ediţia 2016-2017 a Ligii I la fotbal.

Deciziile luate de instanţa de fond nu sunt definitive, cluburile putând depune memorii la comisia de apel a Departamentului de Licenţiere din cadrul FRF care va analiza cazurile până la sfârşitul lunii mai. Ultima cale de atac pentru cluburile sancţionate este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

CFR Cluj a făcut deja recurs, conform declarației președintelui Iuliu Mureșan: „Am fost înștiințați în legătură cu această depunctare și am și formulat recursul, iar termenul de judecată este programat mâine (joi- n.r.). Cel puțin trei dintre cele nouă puncte aplicate sunt o greșeală. Eu zic că avem dreptate. Penalizarea vine ca urmare a unor restanțe salariale.”, a afirmat Mureşan, pentru Digi Sport.

De la UTA încă nu a putut fi contactat nimeni, „oficialii” arădeni fiind la această oră la Primărie, unde Gheorghe Falcă trebuie să intre în poză cu câștigătorii Cupei României la Under 19.

UPDATE!

Conducerea clubului UTA consideră că nu sunt motive de alarmare și asta pentru că s-a depus deja apel la decizia Comisiei Sistemului de Licențiere din cadrul FRF, iar șansele de câștig ar fi mari. „Știrea importantă este că clubului UTA a primit licența pentru Liga 1. Într-adevăr, am fost informați și de sancțiuni, însă s-a luat deja legătura cu avocații noștri la București s-a depus deja apel. Așteptăm cu încredere o decizie favorabilă, căci știm exact ceea ce ne-a lipsit de la dosare. Noi am crezut că am depus totul la timp, se poate ca și Comisia să nu fi revizuit toate adăugirile, dar la apel ar trebui să avem câștig de cauză. Sunt chiar convins că vom fi depunctați și nici nu vom plăti acea penalitate financiară”, ne-a declarat Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu