Seymour Hersh – Războiul din Ucraina: Zelensky a deturnat 400 de milioane de dolari alocați de SUA pentru achiziționarea de combustibil

ukraine zelenskyy president jpg

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a deturnat sute de milioane de dolari pe care SUA i-a alocat pentru achiziționarea de combustibil, potrivit jurnalistului câștigător al premiului Pulitzer, Seymour Hersh.

În blogul său, Hersh scrie că guvernul Ucrainei, condus de Volodymyr Zelensky, a folosit banii contribuabililor americani pentru a plăti scump pentru combustibilul diesel, absolut necesar pentru a menține armata ucraineană în mișcare în războiul său cu Rusia.

Nu se știe cât plătește guvernul Zelensky per galon pentru combustibil, dar Pentagonul plătea până la 400 de dolari per galon pentru transportul de benzină dintr-un port din Pakistan, prin camion sau parașută, în Afghanistan, pe parcursul deceniilor de război american acolo.

Chestiunea corupției a fost ridicată direct într-o întâlnire cu directorul CIA, William Burns, care a avut loc în luna ianuarie a anului trecut la Kiev. Mesajul său către președintele ucrainean, așa cum mi-a spus un oficial de informații cu cunoștințe directe despre întâlnire, a fost asemănător cu unul din filmele despre mafia anilor 1950.

Generaliștii și oficialii guvernamentali de rang înalt din Kiev erau furioși pentru ceea ce considerau a fi lăcomia lui Zelensky, astfel că Burns i-a spus președintelui ucrainean că acesta “a luat o parte mai mare din banii obținuți ilegal decât s-a împărțit cu generalii”.

Burns i-a prezentat lui Zelensky, de asemenea, o listă cu treizeci și cinci de generali și oficiali de rang înalt a căror corupție era cunoscută de CIA și de alți oficiali guvernamentali americani. Zelensky a răspuns presiunii americane zece zile mai târziu, prin concedierea publică a zece dintre cei mai ostentativi oficiali de pe lista respectivă și făcând puțin altceva.

“Ceilalți zece se lăudau cu banii pe care îi aveau în mod strident – conduceau prin Kiev cu Mercedes-urile lor noi”, mi-a spus oficialul de informații.

Între timp, Hersh, citând un oficial de informații, a afirmat că sabotarea conductelor Nord Stream și lipsa de planificare strategică în ceea ce privește Ucraina au provocat o ruptură tot mai mare între Casa Albă și comunitatea de informații americane.

p0dqthzs jpg“Există o ruptură totală între conducerea Casei Albe și comunitatea de informații”, a fost citat oficialul de informații de către Hersh.

  Ultima zi de grevă la Lufthansa

Presupusa ruptură datează din operațiunea secretă din toamna trecută de a arunca în aer conductele de gazoduct Nord Stream ale Rusiei, o mișcare care ar fi fost pretins comandată de președintele Joe Biden.

“Distrugerea conductelor Nord Stream nu a fost niciodată discutată sau cunoscută în avans de către comunitate”, a spus oficialul.

Un alt aspect care îi divizează pe administrația Biden și comunitatea de informații este lipsa de planificare în ceea ce privește Ucraina. Oficialul a evidențiat decizia lui Biden de a desfășura două brigăzi la câțiva kilometri de granița ucraineană, ca răspuns la operațiunea militară a Rusiei.

Numărul real de oameni din diviziile aeropurtate 101 și 82 ar putea depăși 20.000, dar “nu există nicio dovadă că vreun oficial de rang înalt din Casa Albă știe cu adevărat ce se întâmplă în” brigăzi, au declarat oficialii de informații lui Hersh.

“Sunt acolo ca parte a unui exercițiu NATO sau să servească cu unități de luptă NATO dacă Occidentul decide să se angajeze în luptă cu unitățile rusești din Ucraina? Sunt acolo pentru a se antrena sau pentru a fi un declanșator? Regulile de angajament spun că nu pot ataca rușii decât dacă băieții noștri sunt atacați”, a spus oficialul.

Oficialul a spus că, în timp ce Casa Albă nu are claritate în privința politicii sale în Ucraina, Pentagonul se pregătește cu oarecare optimism pentru sfârșitul conflictului. Cu două luni în urmă, șefii comandanților americani au cerut membrilor personalului să elaboreze un tratat de sfârșit de război pentru a-l prezenta rușilor “după înfrângerea lor pe câmpul de luptă din Ucraina”, a spus Hersh, citând o sursă.

Rămâne neclar ce se va întâmpla dacă scenariul Pentagonului eșuează și forțele ucrainene eșuează pe câmpul de luptă: cele două brigăzi americane desfășurate în apropierea zonei de război “se vor uni cu trupele NATO și se vor confrunta cu armata rusă în interiorul Ucrainei?” întreabă Hersh.

SURSE – THE EURASIAN TIMES, SEYMOUR HERSH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici