Sergiu Bîlcea nemultumit de banii PSD-ului. De ce Capalnas si nu Pediatrie ???

Niciun comentariu

Sergiu Bîlcea sustine ca banii alocati prin PNDL nu au fost impartiti echitabil de catre Guvernul PSD. Mai sustine si ca Teleorman ,Giurgiu sau Vaslui judete care au votat masiv PSD au primit sume care nu respecta criteriile obiective ci doar votul politic. Suntem convinsi ca Sergiu Bîlcea are dreptate pana la un punct ,insa tinem sa-i reamintim ca si Aradul a votat masiv PSD-ul la ultimele parlamentare .

In concluzie s-ar putea ca problema sa nu fie doar la guvern ci si la proiectele pe care le-au facut decidentii aradeni. Vom reveni cu o analiza concreta pe proiecte unde asteptam raspunsuri clare !

Unul dintre ele ar fi de ce s-a considerata prioritara o investitie in spitalul de psihiatrie Capalnas in defavoarea Pediatriei aradene ????

Sergiu Bîlcea

„Banii alocaţi prin PNDL sunt bineveniţi pentru administraţiile locale. Totuşi, se poate uşor sesiza că alocările avantajează judeţele care au votat PSD, există în general o concordanţă între votul politic şi alocările prin PNDL. Faţă de celalalte judeţe, Aradul a primit o lovitură din partea Guvernului, este pe ultimele locuri pe ţară. O comparaţie între judeţele Arad pe de o parte, Teleorman, Giurgiu sau Vaslui pe de altă parte este elocventă. Judeţele de provenienţă ale liderilor PSD primesc cei mai mulţi bani. Teleorman primeşte cu aproximativ 230 de milioane de lei mai mult decât Aradul, deşi judeţul nostru este mai mare! Guvernul PSD nu respectă criteriile obiective, mărimea judeţului, populaţia, tipurile de localităţi, în alocarea fondurilor, ci criteriul politic. Ministrul Shhaideh a invocat printre criteriile avute în vedere capacitatea financiară: în viziunea PSD, judeţele care produc mai mulţi bani primesc înapoi sume mai mici de la Guvern. Este un tip de gândire incorect, care dezavantajează net Aradul şi toate judeţele cu economie dezvoltată, care contribuie semnificativ la bugetul de stat”, a declarat Sergiu Bîlcea.

„Constat că, în loc să ia atitudine pentru Arad, în loc să vadă realitatea deloc pozitivă pentru judeţul nostru, parlamentarii PSD laudă alocările prin PNDL. Acest fapt confirmă că PSD Arad este o organizaţie slabă, care nu luptă pentru Arad, liderii săi se mulţumesc să îşi plaseze clientela politică în funcţii publice, cu ajutorul Guvernului. Cu excepţia judeţului Suceava, primele locuri în clasament sunt ocupate de judeţe conduse de PSD. De altfel, în primele luni din anul 2017, judeţele care au primit cei mai mulţi bani din partea guvernării PSD sunt Olt, Teleorman, Giurgiu şi Buzău: sunt organizaţiile în care PSD este puternic, organizaţiile care au impus miniştri la Bucureşti în guvernarea PSD. Teleorman se mai pregăteşte în plus să primească o finanţare de aproximativ 12 milioane de euro pentru un stadion nou, după ce a primit şi o sală de sport multifuncţională, prin Compania Naţională de Investiţii. În schimb, la Arad nu vine partea de cofinanţare promisă de Compania Naţională de Investiţii pentru finalizarea stadionului UTA. Avem aşadar o guvernare PSD care prin opţiune politică şi prin mod de gândire dezavantajează Aradul”, a mai spus Sergiu Bîlcea

Acesta a pus la dispoziţia presei şi un tabel comparativ al alocărilor prin PNDL:

Alocări prin PNDL Oraşe Comune / Sate Suprafaţă Alocări / locuitor
Arad 644.919.245 lei 10 68/270 7 754 kmp 409.072 locuitori1576 lei / locuitor

 

Teleorman 875.598.859 lei 5 92/231 5 790 kmp 360.178 locuitori2 431 lei / locuitor
Giurgiu 783.436.063 lei 3 51/167 3 526 kmp 265.494 locuitori

2950 lei / locuitor

Vaslui 882.070.167 lei 5 81/441 5 318 kmp 375 148 locuitori

2351 lei / locuitor

 

Category: Arad
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu