Șepreușul a ajuns în premieră în Liga a IV-a Arad, dar depinde de autoritățile locale pentru a-și vedea de drum

Niciun comentariu

Dacă Lunca Teuz Cermei este aproape de o promovare în Liga a 3-a, vecinii de la Șepreuș sunt pe cale să reprezinte zona în primul eșalon județean. După succesul de ieri (6-3 cu Podgoria Ghioroc), Viitorul a promovat în premieră în Liga a 4-a, însă greul de abia acum începe. „Noi ne-am făcut treaba pe teren. Am făcut două achiziții importante și în iarnă, pe Cati și Fărcuțiu, care s-au dovedit foarte importanți pentru noi. Am început să credem în această promovare încă din tur, când ne-am văzut pentru prima oară pe primul loc și, în afara câtorva sincope, eu zic că am demonstrat că merităm să jucăm mai sus. Dar, lucrurile nu sunt deloc simple. Depindem de votul noilor consilieri locali, de bugetul pe care ni-l pun la dispoziție, dar și de fondurile private pe  vom reuși să le strângem. În momentul de față, pot spune că șansele sunt egale, 50-50% între Liga a 4-a și Liga a 5-a. Probabil, spre finalul săptămânii viitoare, vom știi exact ce vom face”, spune Cristian Pintean, președintele clubului din Șepreuș.

pinteancr

Probabil, un cuvânt greu de spus îl va avea și noul primar, care este nimeni altul decât tatăl șefului celor de la Viitorul, Ioan Pintean. Totodată, contează și prezența în Consiliul Local  al comunei a lui Andras Mako, unul dintre vicepreședinții Asociației Județene de Fotbal. „Prezența sa lângă noi e importantă, dar în afara unui vot în Consiliu și niște sfaturi, domnul Mako trebuie să rămână imparțial. Dacă mergem mai departe în Liga a 4-a, pornim de la grupul unit, familia creată la Șepreuș. Suntem prieteni între noi, nu am jucat pe bani până acum, rămâne de văzut cum vom păstra acest spirit aprins. Cu siguranță, în realizarea unor transferuri, vom ține cont de disponibilitatea fotbaliștilor de a se încadra în acest grup. Avem nevoie de cel puțin trei jucători care să intre rapid în primul <<unsprezece>>. Poate, dacă promovează Cermeiul, poate doi-trei dintre localnicii din lotul lor vor veni la noi.  Cu siguranță, nu vor putea face cu toții față în Liga a 3-a și i-am putea ține la un nivel bunicel. Mai avem în vederi și jucători de la Apateu, unde s-a cam destrămat echipa. Eu cred că putem face o echipă bună, dar un cuvânt greu de spus în acest sens va avea și antrenorul Gheorghe Jurcoi”, a adăugat Pintean.

sepreusmako

Mai trebuie spus că cel mai bun marcator al echipei este Sebastian Mako, fiul lui „Boandi”, autor a 22 de goluri. Acesta s-a și fotografiat ieri cu diploma și trofeul cuvenit campionilor Seriei B a Ligii a 5-a. Deși a avut un golavreaj ceva mai slab decât Socodorul, Șepreușul a terminat prima fiindcă a avut rezultate mai bune decât Vulturii.

Totodată, Șepreușul intenționează să investească și în grupe de copii și juniori.  „Am vorbit cu secundul Bogdan Purtan și și-a oferit disponibilitatea să ne ajute în acest sens. Totul depinde, însă, de voturile din Consiliu, apoi putem vorbi mai la concret pe toate planurile”, a încheiat președintele proaspetei promovate.

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu