Se reia creditarea prin Prima Casă

Niciun comentariu

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a transmis, miercuri, către bănci alocarea garanţiilor suplimentare pentru programul Prima Casă, ca urmare a majorării plafonului total pentru 2016 cu 500 de milioane de lei, se arată într-un comunicat al Finanţelor.

 

“Alocarea pe bănci a plafoanelor a fost transmisă de către Ministerul Finanţelor Publice atât către FNGCIMM, cât şi către băncile finanţatoare participante în cadrul Programului în data de 1.06.2016. Finanţatorii care au primit plafoane sunt: Alpha Bank, Creditcoop, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC, Credit Agricole, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Marfin, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank”, se arată în comunicatul MFP.

 

Plafonul pentru Prima Casă, pe 2016, a fost suplimentat cu 500 de milioane de lei prin HG.nr 366/18.05.2016. “Măsura răspunde solicitărilor potenţialilor beneficiari ai programului şi ţine cont de dinamica semnificativ crescută a volumelor garantate în cadrul programului”, se menţionează în comunicat.

 

Până în prezent, în cadrul programului, au fost emise peste 181.897 garanţii, pentru finanţări în valoare de peste 3,5 miliarde de euro, echivalentul a 15,6 miliarde de lei.

 

 

Sursa:capital

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu