Sănătatea a sute de bebeluşi din Arad este pusă în pericol

Niciun comentariu

Cele 1500 de doze de vaccin hexavalent primite de judeţul Arad din partea Ministerului Sănătăţii nu au fost suficiente să acopere nici măcar o mică parte dintre restanţieri. Depozitul Direcţiei de Sănătate Publică este din nou gol, iar sute de copii riscă să se îmbolnăvească grav din cauza lipsei vaccinului hexavalent.

Vaccinul hexavalent face parte din programul naţional de imunizări obligatorii, administrat bebeluşilor pentru prevenirea a şase boli: hepatită B, poliomielită, difterie, tetanos, tuse convulsivă şi câteva tipuri de infecții respiratorii. Se administrează bebeluşilor de 2, 4 şi 12 luni. Medicii atrag atenţia că sunt afecţiuni care pot evolua cu complicaţii grave, care pot provoca inclusiv decesul.

Părinţii trebuie să aştepte aprovizionarea cu vaccin pentru că şi în farmacii se găseşte foarte rar, iar preţul este destul de mare, aproximativ 200 lei. Surse mândri.ro ne-au informat asupra faptului că din cauza lipsei vaccinului  din farmacii s-a ajuns ca o doză de vaccin hexavalent să fie vândută pe piaţa neagră cu o sută de euro.

 

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu