S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Teatrului Clasic

Teatrul de Stat Arad

În cursul zilei de azi, 5 mai 2020, a fost datordinul de începere a lucrărilor proiectuluiReabilitare clădire Teatru Clasic Ioan Slavici Arad – Etapa 1 – Restaurare și Reabilitare exterioară”.

Proiectul urmărește două obiective specifice unul privind realizarea de lucrări de reabilitare și restaurare exterioară a clădirii monument istoric și celălalt privind promovarea clădirii monument istoric inclus în patrimoniul cultural al Municipiului Arad.

Proiectul de reabilitare și restaurare a clădirii Teatrului Clasic Ioan Slavici are o durată de 2 ani și presupune următoarele lucrări: reabilitarea integrală a fațadelor exterioare și interioare a clădirii monument istoric, restaurarea tâmplăriei exterioare și înlocuirea celei din PVC cu tâmplărie din lemn, refacerea șarpantei, schimbarea completă a învelitoarei existente din tablă și țiglă, refacerea sistemului de captare a apei pluviale, de la nivelul acoperișului, înlocuirea sistemului de iluminat arhitectural existent cu unul modern cu corpuri de iluminat pe bază de led,  reabilitarea instalației de paratrăsnet existentă, refacerea trotuarului curții interioare construcției.

Amenajarea unei expoziții permanente care va prezenta istoria clădirii în holul teatrului și digitalizarea clădirii pentru a permite și vizitarea virtuală a monumentului pe internet sunt numai două dintre activitățile propuse cu scopul de promovare și punere în valoare a calității de monument istoric a clădirii teatrului.

“Valoarea totală a proiectului este de 14.098.866,76 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 11.386.538,72 lei.”

Categorie: mandri.ro
Tags: fatade, investitii, renovare, Teatrul Ioan Slavici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici