Românii care vor să detroneze Facebook

Destiny Beta 4.6 Million Players

Destiny se dorește o rețea globală care aduce Facebook, Google și forumurile la un loc. Doi tineri timișoreni au pus, așadar, bazele unui site care va fi nu doar o platformă de socializare, ci va avea și un motor de căutare defalcat pe diverse domenii, inclusiv un robot cu inteligență artificială, care va răspunde oricărei curiozități.

De un an lucrează la ea, cot la cot cu experți din Germania. Aceștia contribuie la platforma românească printr-o grafică de ultimă generație, ce va permite ca meditațiile pentru școală sau consultațiile medicale să aibă loc, în viitor, tot în online.

„- Pot să te ajut?

– Arată-mi planeta Saturn, te rog.

– Fără atmosfera și oxigenul necesare pentru noi, o incursiune pe planeta Saturn ar putea fi periculoasă. Când vine vorba despre spațiul cosmic, lucrurile se schimbă foarte repede, iar oamenii trebuie să găsească soluții”.

El este Astro, are inteligență artificială și îl poți intâlni de fiecare dată când intri în contul tău pe plaforma Destiny. A fost creat de Eduard Totok și Roxana Nistor, doi tineri din Timișoara, care cred cred că tot ce ai nevoie pe internet poate fi reunit într-un singur loc, scriu cei de la Digi24.

„Am observat că lumea nu e mulțumită în momentul de față de ce are la dispoziție pentru a învăța, pentru a evolua în general. Diferența între Facebook, Google sau Twitter este că avem rețeaua de socializare introdusă în sistemul respectiv, dar le și combinăm într-o megarețea globală, în care ai acces la toate informațiile din fiecare țară din domeniul în care te interesează”, explică Eduard Totok – inițiatorul proiectului Destiny.

Ideea le-a venit încă din facultate și a devenit realitate cu bani din sponsorizări. După un an de muncă echipa numără aproape 30 de persoane, atât în România, Craiova, Cluj, Sibiu sau Lugoj, dar și în Germania. Acolo se realizează grafica ce va permite platformei să fie folosită și ca suport didactic.

„Poți vizualiza orice obiect 3D din lumea tridimensională în browser, și il poți transforma într-un obiect palpabil, rotativ, pentru oameni. Este într-adevăr o mare schimbare, și nu mă pot gândi decât la exemple din domeniul medical, al anatomiei, unde anatomia ființei umane poate fi explorată, fiind în același timp o metodă foarte bună de învățare”, spune și Kai Niklas – director deCode, expert webGL.

  Românii cu datorii scapă de hărţuirea recuperatorilor de creanţe.

„Pe medicină, vrem să creăm un corp uman 3D pe care omul poate să vadă țesuturile lui și tot ce îl interesează. Practic, tot ce aparține de imagine, încercăm să aducem către om și să facem să fie cât mai vizibil. Orice industrie noi vrem să o facem să fie în fața ta”, adaugă Silviu Novac,  programator.

În total, 80 de domenii, de la turism, la fotografie sau gătit, vor rula în fața ta și îți vor sta la dispoziție pentru informație. În schimb, când te înregistrezi cu un cont, poți selecta doar trei dintre ele, ca să poți lăsa și comentarii. Asta, spun creatorii Destiny, ca să se evite ce se întâmplă acum: ca oricine să își dea cu părerea despre orice, chiar dacă nu știe ce spune.

„Să presupunem că din cele 80 de domenii disponibile pe platformă ai nevoie de o informație din domeniul auto. O poți afla foarte simplu dacă adresezi o întrebare pe un forum activ. Automat, o persoană avizată în acel domeniu îți poate da răspunsul de care ai nevoie”, explică Raluca Popa, reporter Digi24 Timișoara.

„Asta incearcă Destiny să facă, să nu ofere informație greșită. De aceea am dezvoltat și ideea de Ranks, ca userii să fie notați într-un fel. Poți să vezi asta la toți userii. Și vrea să arate cât de implicat este userul, dacă este bun în ceea ce face, dacă oferă informație de calitate”, argumentează Roxana Nistor, inițiatorul proiectului.

Cu alte cuvinte va exista și butonul de Dislike, pe forum-ul activ pe care poți cere informații din orice domeniu. Platforma va cuprinde News Feed, Chat, rețeaua de bloguri sau evenimentele la care poți să participi, atunci când vrei să pleci din fața ecranului și să socializezi.

Tinerii din Timișora au investit până acum 60 000 euro pentru a schimba destinul online-ului și vor să își lanseze proiectul pe Kickstarter, o platformă care sprijină inovațiile de orice gen.  Dacă Destiny va fi votat, va obține și o finanțare de 250.000 euro. În aceste condiții, vă veți putea crea un cont pe noul site în vara anului viitor.

Categorie: arad
Tags: astro, destiny, detroneze facebook, romanii, tinerii din timisoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici