România va contribui cu 50 de militari la eforturile “Coaliţiei anti Statul Islamic” din Siria

Niciun comentariu

România va participa cu 50 de militari instructori la “Coaliţia anti Statul Islamic” din Siria şi Irak, aceştia urmând să aibă un rol de consiliere, declară ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, citat de corespondentul MEDIAFAX.

 

Ministrul a participat, miercuri, la deschiderea exerciţiului militar “Saber Guardian”, în poligonul de la Cincu, judeţul Braşov, declarând, la finalul ceremoniei, că România va contribui concret la eforturile “Coaliţiei anti Statul Islamic din Siria şi Irak“ cu 50 de militari instructori cu rol de consiliere.

 

“Contribuţia noastră constă într-un număr de 50 de instructori pentru forţele de operaţii speciale din Irak, pentru informaţii militare din Irak. Aceşti viitori instructori sunt pe punctul de a termina o pregătire specializată, apoi mai avem de perfectat câteva formalităţi legale înainte de intrarea lor în teatrul de operaţii pe o misiune de consiliere. Intarea lor în teatre o estimăm la începutul toamnei“, a spus ministrul Motoc.

 

La Ciucu a început, miercuri, primul exerciţiu major găzduit de România după summitul NATO de la Varşovia, peste 2.700 de militari din cinci ţări membre NATO şi cinci state membre ale Parteneriatului pentru Pace antrenându-se aici.

 

 

Sursa:mediafax

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu