Român ARESTAT pentru TERORISM

Frankfurt Airport

Un român în vârstă de 21 de ani a fost arestat pe aeroportul din Frankfurt, fiind bănuit că are legături cu o mişcare islamistă şi că ar fi participat la pregătirea unui atac în Germania, au anunţat vineri Parchetul din Karlsruhe şi poliţia germană.

În legatura cu informatiile aparute in presa referitoare la cetateanul roman, retinut pe aeroportul international din Frankfurt, suspectat ca pregatea un atac terorist, Serviciul Roman de Informatii face urmatoarele precizari:

„Inca dintr-o faza incipienta a investigatiilor informative desfasurate de partenerul nostru german, SRI a contribuit cu informatii relevante care au condus la masura arestarii cetateanului roman.

SRi, in calitate de autoritate nationala in domeniul prevenirii si combaterii terorismului, are ca prioritate majora prevenirea oricaror riscuri si amenintari de natura terorista, cooperand in acest sens cu celelalte institutii din cadrul SNPCT, precum si cu partenerii externi.”

Potrivit unor surse din zona de securitate, cetățeanul român locuia de foarte mulți ani în Germania și era într-o fază avansată a autoradicalizării. SRI ar fi oferit partenerilor „informații consistente și relevante”. Investigația este în derulare, iar SRI participă la acțiune.

Categorie: arad
Tags: arestat, frankfurt, importante, roman, sri, terorism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici