Robu de la Timisoara pe invers fata de Uniunea Europeana

Niciun comentariu

Vestea ca vor fi alungati de pe strazile pietonale din centru si alte categorii de timisoreni, pe langa biciclisti, odata ce Consiliul Local va aproba prin vot acest lucru, a iscat vii reactii in randul opiniei publice, multi socotind masura exagerata, in conditiile in care in alte tari europene miscarea si transportul pe doua roti e incurajat prin orice mijloace.

In sedinta de plen a Primariei Timisoara alesii vor fi invitati sa aprobe o modificare la o hotarare de consiliu local prin care se vor introduce la contraventii plimbarile cu trotinetele, cu rolele, cu tricicleta sau cu skateboardul pe strazile pietonale si in pietele din centrul Timisoarei .

Consilierul local Adrian Orza a postat pe pagina sa de Facebook fotografii cu Referatul ce va insoti viitoarea modificare de hotarare de consiliu, dar si cu documentul ce va fi supus votului, toate acestea fiind in faza de discutii pe comisii.

Aflam astfel ca au fost totusi exclusi copiii mici din lista celor care ar putea fi amendati, dar si ca sanctiunile ar putea fi aplicate pe… categorii de varsta.

Se interzice folosrea pe strazile si in pietele destinatei promenadei: Piata Victoriei, Piata Libertatii, Piata Sf. Gheorghe, Piata Unirii, strada Alba Iulia, strada Vasile Alecsandri, strada Marasesti, strada Eugeniu de Savoya, strada Ghe Lazar (tronsonul cuprins intre strada Emanuil Ungureanu si Piata Unirii), strada Florimund Mercy strada Enrico Caruso, strada G-ral Praporgescu a oricaror mijloace de locomotie, inclusiv a bicicletelor, tricicletelor, monocicletelor, trotinetelor, skateboard-urilor, hoverboard-urilor, segway-urilor, etc. Nu se au in vedere in enumerarea deschisa de mai sus carucioarele pentru copii si pentru persoane cu dizabilitati.

Nerespectarea prevederilor constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala, dupa cum urmeaza:

– 400 lei, daca persoana care foloseste mijlocul de locomotie interzis are varsta intre 14 si 16 ani
– 600 lei, daca persoana care foloseste mijlocul de locomotie interzis are varsta intre 16 si 18 ani
– 800 lei, daca persoana care foloseste mijlocul de locomotie interzis are varsta de peste 18 ani„, se arata in textul de proiect de hotarare.

Parintii vor fi cei care vor achita amenzile incasate de copiii lor minori, insa nu e foarte clar daca e legala aplicarea diferentiata a amenzilor pentru aceeasi fapta, tinand seama de varsta faptasului.

Referatul explica motivul pe care si-a intemeiat primarul Nicolae Robu propunerea.

„Pentru a se asigura un climat de siguranta persoanelor care frecventeaza zona pietonala a municipiului Timisoara, respectiv pentru a preveni producerea unor incidente ce pot avea urmari grave asupra inegritatii fizice a persoanelor care circula in aceasta zona, primarul Timisoarei a apreciat ca fiind necesara adoptarea unei hotarari de consiliu local pentru interzicerea folosirii monociclurilor, trotinetelor si a altor mijloace de deplasare similare„, se arata in referatul care insoteste proiectul de hotarare.

La inceputul saptamanii, cand primarul Nicolae Robu anunta ca va propune instaurarea acestei interdictii edilul sustinea ca amenzile vor fi intre 100 si 500 de lei. Iata insa ca sumele s-au schimbat insemnat, in sus scrie opiniatimisoarei.ro

Ramane de vazut daca in urmatoarea sedinta in plen, saptamana viitoare, consilierii locali vor vota pentru aceste noi interdictii in Timisoara.

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu