Revoltător: au ucis un urs polar pentru 50 de litri de benzină

Niciun comentariu

Braconajul reprezintă o problemă majoră cu care Rusia se confruntă. Recent, doi bărbați au fost arestați și riscă trei ani de închisoare dacă vor fi găsiți de uciderea unui urs polar. Cei doi braconieri ar fi schimbat blana ursului pentru 50 de litri de benzină, scrie stiintasitehnica.com.

 

Bărbații au fost arestați pe insula Vaigach, în nordul Rusiei, aproape de Cercul Arctic.

 

Poliția rusă, în colaborare cu organizația ecologistă WWF, afirmă că anual sunt uciși între 10 și 15 urși polari doar pe insula Vaigach, o cifră uriașă, dat fiind numărul extrem de mic al acestor animale amenințate cu dispariția.

Apoi, blănurile sunt vândute traficanților care le duc la Moscova sau Sankt Petersburg, acolo unde prețul lor ajunge la cel puțin 35.000 de dolari americani.

 

De cele mai multe ori, braconierii primesc sume infime sau bunuri în schimbul blănurilor, așa cum este cazul celor 50 de litri de benzină. Prețul benzinei în Rusia este de circa 10 – 11 lei litrul.

 

Un alt caz de braconaj care a făcut înconjurul lumii este cel a doi pui de leopard de zăpadă, animale extrem de rare (doar 7.350 de exemplare mai trăiesc în sălbăticie), care au fost prinși în capcanele instalate de braconieri în munții Altai, din sudul Rusiei.

 

Femela care îngrijea puii a încercat să îi salveze, susțin polițiștii ruși, dar din cauza stresului i-a ucis.

 

Ulterior, și ea a căzut într-o capacană din apropiere și a murit.

 

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu