Raza de speranta pentru cei care nu mai pot achita ratele creditului ipotecar. Cum vor putea totusi sa ramana in locuinta

aici poti sa faci bani din vanzari vezi cat poti castiga 12037414

O raza de speranta pentru cei care si-au cumparat o casa cu credit ipotecar si nu mai pot achita ratele. O lege adoptata saptamana trecuta prevede ca oamenii ajunsi in aceasta situatie sa ramana in casa, in schimbul unei chirii.

Imobilul ar urma sa fie cumparat de autoritatile locale, iar cei aflati in pericol de evacuare vor avea prioritate la inchirierea locuintei.
Conform noii legi, autoritatile locale vor fi obligate sa aloce o suma in bugetul anul, pentru a cumpara locuinte la licitatiile tinute de banci pentru apartamentele celor care nu si-au mai putut plati creditul ipotecar.
Cei aflati in situatia de a fi evacuati trebuie sa indeplineasca niste conditii pentru a ramane chiriasi in apartament: locuinta nu trebuie sa aiba o suprafata mai mare de 100 de metri iar locatarii trebuie sa nu detina alta proprietati. Cat despre chirie, valoarea acesteia va fi calculata in asa fel incat sa nu depaseasca 10% din venitul lunar al familiei evacuate, calculat pentru ultimele 12 luni.
Contractul de inchirere va avea o durata de 5 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit.

Categorie: mandri.ro
Tags: autoritati locale, bani, chirii, credit ipotecar, rate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici