Puteri sporite pentru poliţişti începând de duminică. Anumite amenzi se triplează

2 comentarii

Duminică intră în vigoare legea care le dă puteri sporite polițiștilor. De exemplu, agentii rutieri vor putea să imobilizeze și apoi să ducă la secție un șofer, daca acesta refuză să le predea documentele. Mai mult, după noua lege, polițiștii pot intra fără mandat în locuințe, potrivit RomâniaTV.

Legea adoptată în Parlament a fost iniţiată de parlamentarii PSD Florin Iordache şi Carmen Dan, si promulgată de președintele Klaus Iohannis. Asta după ce Curtea Constitutională a respins sesizarea depusă de PNL si USR.

Polițiștii rutieri spun că noua legislație le oferă mai multă autoritate.

După noua lege, polițiștii pot intra fără mandat într-o locuinţă. Există patru situatii în acest caz: atunci când este pusă în pericol viața unui om, când are loc o infracțiune flagrantă de violență domestică, în caz de epidemie sau de pericol la siguranța națională.

În plus, noua lege majorează de trei ori amenda pentru cei care refuză să se legitimeze, de la 500 la 1500 de lei.

Category: mandri.ro
Tags: , ,

2 comentarii. Leave new

  • Curt Bogdan Silviu
    ianuarie 26, 2020 3:44 pm

    O nebunie. Cum sa intrii intr-o locuinta proprietate personala fara mandat ? Dăăă Cu ce a contribuit statul acolo . Si politia nu este platita din banii contribuabililor ca si restul bugetarilor ? Am ajuns sclavi pe plantatie fara nici un drept . Doar sa murim . Rusine sa va fie dar nu cred ca este cazul …..

    Răspunde
  • Foarte bine

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu