Proiectul privind sistemul public de pensii se votează astăzi

Niciun comentariu

Senatul va vota astăzi în plen, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii. Dezbaterile asupra proiectului de lege au început miercurea trecută, în plen, senatorii urmând să finalizeze astăzi dezbaterile şi să se exprime prin vot asupra proiectului.

Comisia pentru muncă a Senatului a adoptat cu şase voturi ‘pentru’ şi 3 ‘abţineri’, în urmă cu două săptămâni, un raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii. Amendamentele adoptate în Comisie, ale PNL şi UDMR, nu au fost de fond. Senatorul PNL Carmen Hărău a explicat la dezbaterile generale din plenul Senatului că proiectul de lege privind sistemul public de pensii nu va primi votul PNL pentru că „creează false iluzii pensionarilor şi nu le concretizează” întrucât majorările pensiilor sunt prevăzute „pentru anul 2022 sau chiar mai târziu”.

Senatorul USR Florina Presadă a atras atenţia asupra costurilor pe la care le presupune recalcularea pensiilor şi a criticat acordarea pensiilor speciale. „Dacă PSD îşi dorea echitate în sistemul de pensii, ar fi abrogat pensiile speciale”, a spus Presadă. Ea a anunţat că senatorii USR se vor abţine la votul asupra acestui act normativ, notează şi Agerpres.

Preşedintele Comisiei pentru muncă, senatorul PSD Ion Rotaru, a subliniat că actul normativ propus de Guvern este bun, necesar şi aduce „multe beneficii pensionarilor”.

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu