Proiectul Codului administrativ a fost adoptat în Parlament. De ce e contestat

  • mandri.ro
  • iulie 10, 2018
  • 0

Proiectul Codului administrativ a fost supus dezbaterii şi votului în şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor, fiind adoptat.

Vicepremierul Paul Stănescu a exemplificat câteva dintre schimbările pe care le prevede Codul administrativ. Astfel, atestarea domeniului public se va simplifica şi se va face la nivel local, cu o viză MDRAP. Totodată, vicepremierul a menţionat că primarii vor semna numai pentru oportunitate, iar pentru legalitate vor semna direcţii din subordine. În privinţa prefecţilor, Paul Stănescu a precizat că aceştia vor fi asimilaţi cu secretarii de stat.

Codul administrativ are în jur de 680 de articole, reglementează şi domeniul proprietăţii, foarte multe lucruri. Sper ca să aibă sprijin din tot spectrul politic, ca el să treacă luni prin Camera Deputaţilor şi sper, la fel de repede, şi preşedintele, care a fost primar în multe mandate, să înţeleagă că trebuie să intre în vigoare cât mai repede, să pună în ordine tot ce înseamnă administraţie publică locală şi centrală”, a conchis Paul Stănescu.

PMP a anunţat că va contesta la CCR Codul administrativ, pe care îl consideră ″antiromânesc″⁣. ″⁣PMP, împreună cu celelalte partide din opoziţie, va contesta la CCR acest Cod administrativ antiromânesc”, a spus liderul PMP, Eugen Tomac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *