Proiectantul angajat să revitalizeze urbanistic Ștrandul ,,Neptun’’ a pus gând rău căsuțelor

Niciun comentariu

Nu doar intenția municipalității de a construi un nou pod rutier către ștrand iscă polemici în oraș. O altă propunere cuprinsă în memoriul proiectantului angajat pentru a crea o nouă viziune asupra zonei de agrement de la malul Mureșului ar putea face ca atmosfera să explodeze azi, în cadrul consultării organizate de Primărie.

Propunerea SC Arh-Design SRL de a rade de pe fața pământului căsuțele din interiorul Ștrandului ,,Neptun’’, în numele primenirii urbanistice a zonei, e un motiv destul de serios pentru ca Sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ să devină neîncăpătore începând cu ora 15.00, momentul de debut al consultării publice programate de Primărie.

Potrivit viziunii proiectantului asupra viitorului urbanistic al ștrandului arădean, îndrăgitele căsuțe ce dau culoare locului sunt doar niște construcții parazitare care ar trebui să dispară:  „se propune identificarea situaţiei juridice a anumitor construcţii parazitare în întregul lor sau extinderi neconforme sau parazitare, pentru care se propune desfiinţarea şi redarea terenului pentru amenajări publice, zone verzi şi pentru circulaţie, după caz”, se menționează în filele memoriului SC Arh-Design SRL. Potrivit aceluiași document, desființarea căsuțelor ar ,, aerisi’’ zona de agrement. „ Datorită fondului construit dens, alcătuit din construcţii cu funcţiunea de locuire cu caracter sezonier, realizate preponderent din materiale de slabă calitate, fără valoare arhitecturală, marea majoritate a loturilor beneficiind doar de accese pietonale prin intermediul aleilor pietonale ce le deservesc, în raport cu situaţia juridică existentă a acestor construcţii se propune adoptarea unei strategii în vederea desfiinţării acestora”, consideră proiectantul. ,,Cireașa de pe tort’’ este un paragraf în care SC Arh -Design SRL face referire la grupul de căsuțe care se situează în vecinătatea Cetății Aradului. Despre acestea, proiectantul pretinde că ar fi o barieră, un obstacol vizual al peisajului.„Aceste construcţii, amplasate în vecinătate pe latura sudică a şantului exterior de apărare al Cetăţii Aradului constituie o barieră între zona publică destinată agrementului şi centura exterioară de fortificaţii a cetăţii, constituind un obstacol vizual ce nu permite punerea în valoarea a acesteia. Din toate aceste motive, în raport cu situaţia juridică existentă a acestor construcţii, se propune adoptarea unei strategii în vederea desfiinţării acestora”, se mai arată în memoriu.

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu