Profesori umiliți de ministrul Bostan. “Unde au fost crescuți? Într-o pădure?”

Niciun comentariu

La Evaluarea Națională 2016, la proba de germană, am avut de-a face cu o gafă de proporții: subiectul de rezervă de la examenul din 2015 a fost dat anul acesta. Spre seară, poate pentru a ascunde cumva scandalul și a duce atenția în altă parte, ministrul Comunicațiilor a făcut o serie de afirmații jignitoare pentru profesorii români.

 

Întrebat dacă este posibil ca ministrul Bostan să fi făcut declarațiile respective despre profesori pentru a se încerca ascunderea scandalului de la Evaluarea națională de la Limba germană, profesorul Cristian Troncotă a spus pentru DC News: “Eu nu neg că se pot face și altfel de demersuri, de acțiuni. Mi se pare puțin deplasat să dai un astfel de subiect. Nu mai avem subiecte? Nu avem profesori care să genereze niște subiecte de examen? Toate aceste probleme pleacă din interior. Se dorește să se ridiculizeze orice fel de credibilitate pentru învățământul românesc. Toate vin din interior”.

 

Cei care reprezintă guvernul, care reprezintă autoritățile statului român, trebuie să facă declarații în interesul național, în interesul învățământului, nicidecum să facă astfel de declarații care pot să pună într-o lumină nefavorabilă corpul profesoral. Sigur că învățământul românesc nu este roz, dar nici așa să aruncăm permanent cu tot felul de nimicuri din care să rezulte o imagine absolut negativă. Să nu uităm că avem și noi tineri foarte capabili care fac față sistemului de învățământ superior din Occident și care ne fac mândri. Sunt cu zecile de mii. Ei unde au fost crescuți? Într-o pădure? Nu tot în acest sistem de învățământ? Eu am impresia că răul pleacă de la acești politicieni care nu au programe și strategii și, în lipsa acestora, se ocupă de lucruri mărunte și banale, lucruri care fac foarte rău imaginii României”, a mai zis profesorul Cristian Troncotă.

 

 

Sursa:dcnews

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu