Primăriile din Bucureşti ar putea fi obligate să planteze pe spaţiile verzi doar plante perene

Parc spatii verzi

Primariile din Bucuresti ar putea fi obligate sa planteze pe domeniul public numai plante perene, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat la urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Pe suprafața scuarurilor, a fâșiilor plantate (aliniamente stradale) și a grădinilor/ parcurilor publice, așa cum sunt definite în Legea nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, cu modificările și completările ulterioare, se vor planta, cu preponderență, plante perene, vegetație lemnoasă compusă din arbori și arbuști, iar restul terenului va fi acoperit cu gazon sau înlocuitor de gazon“, arată proiectul de hotărâre.

Potrivit acestuia, administrarea plantării și întreținerii spațiilor verzi se va realiza de administratorii acestora, conform Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

În expunerea de motive a proiectului se arată că, se impune stabilirea unor reguli/ norme de amenajare peisagistică a spațiilor verzi din București care să conducă la crearea unui unități peisagistice a orașului.

În acest sens, utilizarea cu preponderență a plantelor perene în proiectele de amenajare peisagistică a spațiilor verzi din oraș ar implica o investiție cu durata de viață mai lungă, comparativ cu proiectele de amenajare ce au în componență plante anuale și/sau bienale. În plus, amenajările spațiilor verzi existente, precum și înființarea de noi spații ar trebui să se facă în baza unor planuri/ studii prin care peisagiști profesioniști să aleagă și să dispună modul în care va arăta orașul pe termen mediu și lung.

Sursa: romaniatv.net

Categorie: mandri.ro
Tags: bucuresti, plante, primarii, primarii bucuresti, spatii verzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici