Premiera pentru Romania. Un avocat din Timisoara a devenit membru al Tribunalului Disciplinar al Federației Internationale de Atletism, cu sediul la Monaco

Niciun comentariu

Un avocat din Timisoara va face parte in urmatorii doi ani din una dintre cele mai prestigioase comisii ale Federatiei Internationale de Atletism. Este singurul avocat roman selectat in aceasta comisie.

Avocatul in cauza este Paul Ciucur, absolvent al Facultatii de Drept din Timisoara si este printre putinii avocati specializati in dreptul sportului. Timisoreanul, care este si avocat al Federatiei Romane de Fotbal, respectiv al Agentiei Nationale Anti-Doping din anul 2014, a fost ales sa faca parte din Tribunalul Disciplinar al Federatiei Internationale de Atletism, un organism care functioneaza ca si comisie disciplinara a forului, cu sediul la Monaco.
Cum a ajuns in aceasta pozitie, ne-a spus chiar Paul Ciucur.

Din momentul in care am inceput colaborarile cu FRF (Federatia Romana de Fotbal) si ANAD (Agentia Nationala Anti-Doping) in anul 2014, colaborari pe care le pretuiesc extraordinar, s-au inmultit exponential cazurile pe care le-am sustinut ca avocat la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne. Aceasta expunere, precum si avantajul cunoasterii limbilor straine relevante, au condus la recomandarea mea in cadrul acestui tribunal, recomandare care, desi m-a surprins, m-a bucurat nespus. A urmat o procedura riguroasa de vetting, in urma careia am fost desemnat, alaturi de alti 20 de membri din Europa”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro avocatul Paul Ciucur.

Tribunalul Disciplinar al Federatiei Internationale de Atletism se va reuni cel mai devreme in luna ianuarie a anului viitor. Din Europa au fost alesi 21 de membri, cei mai multi fiind din Marea Britanie si Olanda, cate trei. Din zona de est a continentului sunt doar romanul Paul Ciucur si trei membri din Cehia, Rusia si Ucraina. Din componenta Tribunalului mai fac parte cate 7 reprezentanti ai Africii si Asiei, cate 5 din America de Sud si Oceania si 9 din America de Nord.

Toti cei care au fost alesi acum au un mandat pana in septembrie 2019, cand are loc un nou Congres al Federatiei Internationale de Atletism. Dupa acel congres, mandatele celor care fac parte din Tribunalul Disciplinar vor fi de patru ani.

Ma onorează atat recomandarea de a face parte din aceasta comisie precum si alaturarea unui grup de experti in dreptul sportului recunoscuti international. Am primit o oportunitate incredibila de a ma dezvolta profesional, intr-un for disciplinar care are foarte mare greutate. Spre exemplu, acest tribunal a interzis Rusiei participarea la Jocurile Olimpice, decizie cu efecte si implicatii majore. Astept cu nerabdare sa-mi incep activitatea efectiva in cadrul tribunalului”, ne-a spus avocatul.

Paul Ciucur a absolvit Facultatea de Drept din Timisoara in 2009, cand a devenit si membru al Baroului Timis. In 2011 a absolvit masterul la aceeasi institutie, iar in 2013, studiile postuniversitare la Universitatea din Strasbourg. Avocatul a publicat si o serie de articole in mai multe publicatii de drept, majoritatea avand ca tema ramura sportiva, fiind si autorul principal al Monografiei Dreptului Sportului Romanesc (Ed. Kluwer Law International).

In anul 2017 a fost initiator si lector in cadrul primului curs postuniversitar de dreptul sportului din tara, organizat de Facultatea de Drept din cadrul UVT.

Din 2012 are propriul sau birou de avocatura in cadrul caruia se bucura de o echipa de avocati tineri si dedicati profesiei.

Este vicepresedintele Comisiilor juridice si anti-doping din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, forul organizator al activitatii fotbalistice din Romania scrie opiniatimisoarei.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu