Polonia-România 3-0. Tanke, Daum! Auf wiedersehen, Daum! Ne-a ajuns lecţia ta germană

Niciun comentariu
  • România e învinsă acasă, 3-0 de Polonia, şi se află pe locul patru în grupa de calificare la Campionatul Mondial din Rusia. Elevii lui Daum au 5 puncte, cu 5 mai puţine decât polonezii

ProSport face greşeala să judece drept ”ofensivă” echipa de start anunţată de Daum. Gazeta Sporturilor merge mai departe şi o caracterizează drept ”superofensivă”. Cine îi poate învinui pe colegi? Atunci când vezi o aşezare cu Popa – Stanciu – Chipciu şi Stancu te aştepti să îi iei pe sus pe adversari, fie ei şi polonezii.

Doar că nu e aşa, sub privirile a peste 50.000 de spectatori începem precum Gibraltarul la primul ei meci oficial. Serios, uitaţi-vă pe YouTube, găsiţi secvenţe. Acceptăm dominarea cu o supunere pe care nu ai închipui-o la un neamţ, trio-ul ofensiv nu există şi din tribună se aud zeci de ”Doamne-ajută!” încă din minutul 5. Nu durează mult şi Dumnezeu ne dă semne că e preocupat cu lucruri mai importante. Grosicki ia mingea de la centru, Lewandowski îi face culoar precum la fotbalul american, iar fotbalistul cu numărul 11 trimite sub bară după ce Grigore ratează tacklingul decisiv. Ne-am fi aşteptat mai mult de la căpitanul naţionalei, dar nu-i nimic, e timp!

Ignoraţi ultimele cuvinte. E timp, dar nu ne ajută cu nimic. Reacţia e zero, parcă încercăm să păstrăm proporţiile scorului, nu să revenim. Din nou, insist, intraţi pe YouTube şi vedeţi jocurile Gibraltarului! Polonia ne domină şi noi aşteptăm să scăpăm pe contraatac, doar ne-a zis Lewandowski la conferinţă că suntem buni la capitolul ăsta. Ei sunt buni la mai multe şi, profitând de un Grigore care ne arată că el joacă fotbal în Qatar, oaspeţii îşi fac ocazii. Meciul devine încâlcit după jumătatea primei reprizei, noi încercăm să construim ceva, dar reuşim doar să arătăm că nu ne-am pregătit pentru asta. E greu, greu şi inestetic. În timpul ăsta, în peluze se duc lupte. Polonezii strigă ”Ungaria”, ai noştri îi bombardează cu torţe, scaune şi brichete. Intervine şi Jandarmeria cu gaze şi lucrurile se potolesc pentru moment. Ne mutăm pe teren, Stanciu execută bine o lovitură liberă, dar Chiricheş finalizează slab.

Ori joci între amatori, ori joci contra lui Lewandowski?

Aplauze după pauză! La staţia de amplificare se anunţă că Popa şi Hoban au ieşit, au intrat Andone şi Prepeliţă. Să vedem! Începem tare de tot, mingea e doar în careul polonezilor, Marin centrează în blocaj, Stanciu şutează în blocaj, găsim greu poarta. Dar suntem acolo! Ne oprim doar după ce nişte specimene deloc inteligente trimit o petardă care explodează exact lângă Lewandowski. A doua oprire a meciului! Reuşim să ne menţinem limpezimea pentru moment şi să nu cedăm iniţiativa. Recuperăm bine, iar Andone trage primul şut sănătos. Cerem un penalty, îl cerem şi pe al doilea, dar slovenul nu dă. Şi chiar dacă ar fi fost, are pile la UEFA, ce i se poate întâmpla?

Jocul bun din partea a doua mai înseamnă ceva. Înseamnă că Daum a greşit abordarea, uite că putem juca şi contra mult mai valoroşilor polonezi. Andone pasează ca un decar, Chipciu preia în careu, dar alunecă. Se repliază, scoate la Marin, însă puştiul şutează (din nou!) în blocaj. Nu apucăm să mai sperăm prea mult pentru că Lewandowski ne trimite acasă. 2-0 în minutul 83 după o fază simplă, apoi 3-0 după un penalty provocat de aceeaşi oaie neagră Grigore şi ne liniştim definitiv. Şansele de calificare la mondiale sunt mici. La fel de mici precum şansele ca retrasul Daum să fie reabilitat de o conducere visătoare de federaţie.

sursa: www.prosport.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu