Polițiștii arădeni desfășoară acțiuni de prevenire în școli. Alături de ei a fost și sociologul Luca Vincenti

20180503 124911

Polițiștii compartimentului de analiză și prevenire a criminalității împreună cu cei ai orașului Lipova, Biroului Rutier și de proximitate au desfășurat activități preventive în scopul prevenirii delincvenței juvenile și al siguranței rutiere.

Astfel, în perioada 7 – 11 mai 2018, oamenii legii au desfăşurat o serie de activităţi destinate elevilor și preșcolarilor.

prevenire3

La activitățile de prevenire a delincvenței juvenile au luat parte elevi ai unităților de învățământ din municipiu și județ, respectiv ai Colegiului de Artă Sabin Drăgoi din Arad, Colegiului Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, Colegiului tehnic Aurel Vlaicu Arad și ai Liceului Atanasie Marienescu și Sever Bocu din Lipova.

Discuțiile au vizat recunoașterea formelor de manifestare a violenței, sancționarea ei și identificarea unor metode în vederea adoptării unui comportament non-agresiv.

20180503 100640

A mai participat și sociologul criminalist Luca Vincenti care a prezentat propriile studii cu privire la delincvența juvenilă și apartenența la grupurile infracționale din Italia.

bambi1 bambi2

Activitatile de educație rutieră s-au desfășurat la Gradinița Bambi din municipiu, unde preșcolarilor le-au fost prezentate locurile special amenajate pe unde au voie să treacă(zebra) și cum pot să o facă (cu o prealabilă asigurare și numai pe culoarea verde a semaforului electric). Astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

Categorie: mandri.ro
Tags: arad, luca, politie, prevenire, vincenti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici