Poliţia Locală, în subordinea Primăriei, oferă salarii duble faţă de M.A.I. Cât a ajuns să câştige un poliţist care păzeşte parcurile?

E87CF3F0 DE97 4B0F 9626 7608C1592406

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a vorbit despre diferenţele dintre Poliţia Locală şi cea naţională, aflată în subordinea M.A.I. Vela spune că este nevoie de o diferenţiere clară, de la uniforme şi maşini până la situaţia salariilor. Un angajat de la Poliţia Locală care păzeşte parcurile din Timişoara câştigă 8-9000 de lei pe lună, iar un poliţist din cadrul MAI câştigă jumătate.

“În mod esenţial ar trebui făcută o analiză cu privire la competenţe, dincolo de uniformă sau inscripţionare, competenţele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicţie.

În altă ordine de idei, Poliţia locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliţia naţională. Poliţiştii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării şi în mod automat funcţionarii de acolo au salarii foarte mari.

De exemplu, un poliţist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timişoara are 8-9.000 de lei, iar un poliţist din MAI care îşi riscă viaţa să prindă un criminal are la jumătate din salariul poliţistului local”, a declarat ministrul de Interne la digi24.ro.

UPDATE

POLIŢIA LOCALĂ TIMIŞOARA A PUBLICAT SALARIILE
De cealaltă parte, Poliţia Locală Timişoara l-a contrazis de asemenea pe Marcel Vela, publicând salariile.
“Pentru buna informare a dvs, domnule Ministru, redăm mai jos salariile REALE ale poliţistilor locali din Timişoara, sumele fiind cele nete, cu menţiunea că niciunul dintre acestea nu ajunge la sumele despre care aţi fost informat.
(1) 2.000-3.000 lei / luna, pentru 93 de politisti locali
(2) 3.000-4.000 lei / luna, pentru 132 de politisti locali
(3) 4.000-5.000 lei / luna, pentru 33 de politisti locali
Salariile functiilor de conducere:
(4) 6.054 lei / luna, pentru sef birou
(5) 6.582 lei / luna, pentru sef serviciu
(6) 7.032 lei / luna, pentru director executiv adjunct
(7) 7.435 lei / luna, pentru director executiv”, au transmis ei.

 

Categorie: mandri.ro
Tags: politist local, politist mai, salarii, venituri

1 comentariu. Leave new

  • Bura Adrian
    mai 4, 2020 4:28 pm

    Băi frate, da ce fac comandantii ăștia pt sacoșa aia de bani, te pomenești că și la Rm,e că la SATU Mare, direct.executiv si adjunct doi fosti polițiști cu pensii babane, iar șeful pretentii de pahar cu primarul UDMR,este fost pol de frontieră!Băi, dar mancati cu 5 guri,firitai al dracului de nesimțiți,si legea încă le permite, pensie de vreo 9 10000 lei si mai vrea și salariul la fel,niște escroci cu toți, RUSINE SĂ VĂ FIE NESATUILOR ,cam PRECUP SI CHISLUCA!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici