Percheziţii în Arad, la Serviciul de Medicină Legală şi la locuinţele unor persoane suspectate de infracţiuni de corupţie

IMG 5898

Procurorii Serviciului Teritorial Timişoara al DNA au făcut, miercuri, percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate de infracţiuni de corupţie comise în cursul lunii iunie 2017, dar şi la sediul unei instituţii publice din Arad. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, instituţia publică vizată este Serviciul de Medicină Legală din municipiu, iar cei vizaţi sunt un angajat al acestei instituţii şi doi avocaţi, unul din Arad şi altul din Ineu.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii DNA din Timişoara fac patru percheziţii în judeţul Arad, ”dintre care una este la sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”.

”Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în cursul lunii iunie 2017”, se arată în comunicat.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, descinderile din Aaad au avut loc la Serviciul de Medicină Legală şi la trei adrese domiciliare.

Unul dintre angajaţii Serviciului de Medicină Legală Arad este suspectat că ar fi falsificat, de-a lungul timpului, mai multe probe biologice pentru şoferi care ar fi condus sub influenţa alcoolului şi care astfel ar fi reuşit să scape de urmările penale.

Funcţionarul public ar fi colaborat cu doi avocaţii, unul din Arad şi unul din Ineu, la domiciliile cărora au avut loc percheizţii, au precizat sursele citate.

Atât angajatul SML, cât şi unul dintre avocaţi au fost ridicaţi de către procurori pentru audieri, fiind luate, de asemenea, şi mai multe documente atât din sediul instituţiei, cât şi de la domiciliile acestora.

  16 dintre suspecţii audiaţi la Arad în dosarul grupării de traficanţi de migranţi finanţate din Turcia, reţinuţi

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Simina Roz, care are în subordine SML Arad, a declarat că reprezentanţii instituţiei nu au fost informaţi de către DNA despre desfăşurarea acestei anchete sau cu privire la descinderile care au avut loc şi nu pot oferi informaţii suplimentare scrie news.ro

Categorie: arad
Tags: arad, coruptie, dna, importante, infractiuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici