Paszkany – călcat de procurori! Finanţatorul CFR Cluj este suspectat de deturnare din banii de la UEFA

Niciun comentariu

Procurorii DIICOT efectuează percheziţii la clubul de fotbal CFR Cluj şi la locuinţele omului de afaceri Arpad Paszkany şi a preşedintelui Iuliu Mureşan. Cel mai probabil este vorba de suspiciuni de deturnare a unor bani din bonificaţiile obţinute de la UEFA. după câştigarea campionatului ligii naţionale de fotbal.

Surse apropiate anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX că, joi dimineaţă, procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată Cluj face 20 de percheziţii în Bucureşti şi Cluj-Napoca într-un dosar cu suspiciuni de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare de 8.485.682 de euro la clubul de fotbal CFR Cluj. Banii ar fi fost luaţi din patrimoniu de către: „persoane cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor în cadrul societăţii care deţine clubul”. 

În dosarul instrumentat de DIICOT Cluj împreună cu poliţiştii de la Crimă Organizată este începută urmărirea penală in rem pentru constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Sursele citate precizează că faptele ar fi fost comise folosindu-se de firme off-shore din Cipru şi Seichelles. Prin acestea: „s-au prestat servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate ( privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori au executat debite faţă de club, provenind din cesiuni de creanţe suspecte.”

Anchetatorii au suspiciuni că astfel ar fi fost delapidate sume de bani ce proveneau din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA.

Procurorii Crimei Organizate au mai cercetat persoana finanţatorului CFR Cluj, dar procesul de şantaj intentat lui Arpad Paszkany s-a finalizat prin achitarea acestuia.

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu