Parcursul „Tricolorilor” în Liga Națiunilor

Niciun comentariu

România se află în al treilea eșalon valoric, în Grupa a 4-a, alături de Serbia, Muntenegru și Lituania. Tricolorii au debutat în Liga Națiunilor (7 septembrie 2018) contra selecționatei Muntenegrului pe stadionul Ilie Oană din Ploiești unde aceștia au reușit doar o remiză albă, terminată 0-0. Căpitanul Vlad Chiricheș și veteranul Mihai Pintilii au părăsit suprafața de joc în urma unor accidentări la genunchi, respectiv la mușchi.

Al 2-lea meci al naționalei (10 septembrie 2018) a fost disputat împotriva Serbiei, în deplasare la Belgrad, unde lotul care a suferit 6 modificări față de cel din partida contra Muntenegrului, a reușit să obțină un punct mare, după egalul 2-2. Sârbii au deschis scorul în minutul 26 prin Mitrović care a profitat de gafele lui Bancu și Săpunaru, dar și de respingerea slabă a lui Tătărușanu în urma șutului lui Kolarov. Egalarea a sosit prin Nicolae Stanciu care a fost faultat în careu chiar de Kolarov, și care a marcat în urma loviturii de pedeapsă executate perfect. Mitrović a adus scorul la 2-1 în minutul 63 cu un șut din voleu de la 16 metri. 5 minute mai târziu, după o fază fixă la care au participat Stanciu și Țucudean, fotbalistul CFR-ului a readus din nou scorul la egal. Mitriță putea chiar să ne aducă victoria în minutul 90, dar portarul sârbilor, Dmitrović, a respins excelent. Selecționerul Contra s-a făcut și el remarcat la conferința de presă de după meci, unde a răspuns întrebărilor răgușit, semn al implicării la fiecare fază de pe margine cu sfaturi și îndemnuri strigate pentru tricolori. Cosmin Contra a declarat ca este mulțumit de modul în care au evoluat tricolorii în special în a 2-a repriză și i-a felicitat pentru revenirile de la 1-0, respectiv 2-1.

România are 2 puncte după 2 meciuri jucate, iar următoarea partidă se va disputa contra selecționatei Lituaniei pe data de 11 octombrie 2018 în deplasare.

Category: mandri.ro, Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu