Parcursul „Tricolorilor” în Liga Națiunilor

  • mandri.ro
  • septembrie 14, 2018
  • 0

România se află în al treilea eșalon valoric, în Grupa a 4-a, alături de Serbia, Muntenegru și Lituania. Tricolorii au debutat în Liga Națiunilor (7 septembrie 2018) contra selecționatei Muntenegrului pe stadionul Ilie Oană din Ploiești unde aceștia au reușit doar o remiză albă, terminată 0-0. Căpitanul Vlad Chiricheș și veteranul Mihai Pintilii au părăsit suprafața de joc în urma unor accidentări la genunchi, respectiv la mușchi.

Al 2-lea meci al naționalei (10 septembrie 2018) a fost disputat împotriva Serbiei, în deplasare la Belgrad, unde lotul care a suferit 6 modificări față de cel din partida contra Muntenegrului, a reușit să obțină un punct mare, după egalul 2-2. Sârbii au deschis scorul în minutul 26 prin Mitrović care a profitat de gafele lui Bancu și Săpunaru, dar și de respingerea slabă a lui Tătărușanu în urma șutului lui Kolarov. Egalarea a sosit prin Nicolae Stanciu care a fost faultat în careu chiar de Kolarov, și care a marcat în urma loviturii de pedeapsă executate perfect. Mitrović a adus scorul la 2-1 în minutul 63 cu un șut din voleu de la 16 metri. 5 minute mai târziu, după o fază fixă la care au participat Stanciu și Țucudean, fotbalistul CFR-ului a readus din nou scorul la egal. Mitriță putea chiar să ne aducă victoria în minutul 90, dar portarul sârbilor, Dmitrović, a respins excelent. Selecționerul Contra s-a făcut și el remarcat la conferința de presă de după meci, unde a răspuns întrebărilor răgușit, semn al implicării la fiecare fază de pe margine cu sfaturi și îndemnuri strigate pentru tricolori. Cosmin Contra a declarat ca este mulțumit de modul în care au evoluat tricolorii în special în a 2-a repriză și i-a felicitat pentru revenirile de la 1-0, respectiv 2-1.

România are 2 puncte după 2 meciuri jucate, iar următoarea partidă se va disputa contra selecționatei Lituaniei pe data de 11 octombrie 2018 în deplasare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *