Până şi imigranţii fug de la noi: zeci de cereri de repatriere voluntară

Niciun comentariu

Peste 70 de oameni, cei mai mulţi bărbaţi de orgine marocană, au fost repatriaţi în cadrul Programului de repatriere voluntară umanitară, în primele cinci luni ale lui 2016, anunţă Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

În primele cinci luni ale acestui an, 74 de cetăţeni străini aflaţi pe teritoriul României au depus solicitări de repatriere voluntară şi au plecat din ţara noastră în cadrul Programului de repatriere voluntară umanitară, anunţă IGI. Reprezentanţii instituţiei anunţă că această este o alternativă la returnarea forţată şi se aplică pentru străinii a căror şedere este ilegală în ţara noastră.

“Dintre aceştia, 61 se aflau în şedere ilegală, cinci au renunţat la procedura de azil, trei au renunţat la o formă de protecţie acordată anterior, iar cinci au primit decizii de respingere a cererii de azil. Cei mai mulţi provin din Maroc (22), Filipine (17), Sri Lanka (5), în procent de 64 % sunt bărbaţi şi 36 % femei. ”, se arată într-un comunicat al IGI.

Reprezentanţii Inspectoratului anunţă că programul de repatriere voluntară se aplică şi solicitanţilor de azil ale căror cereri au fost respinse sau nu au primit încă o decizie definitivă şi aleg să se întoarcă acasă însă nu au mijloace financiare proprii.

sursa: www.mediafax.ro;

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu