O elevă din Cluj a obţinut cel mai mare punctaj din lume la un examen internaţional

Niciun comentariu

O elevă din Cluj-Napoca a obţinut cel mai mare punctaj din lume la un examen Cambridge la Limba Franceză. În ciuda faptului că distincţia îi deschide poarta oricărei universităţi din lume, tânăra a ales să îşi continue studiile în România.

Clujeanca Maria Bega, elevă la un liceu privat din Cluj-Napoca, a primit certificatul pentru “Cel mai bun rezultat din lume” pentru unul dintre examenele finale susţinute în acest an, la nivelul AS. Premiile Cambridge “Top in the World” sunt oferite elevilor din întreaga lume care susţin examene Cambridge la disciplinele studiate în liceu şi care obţin cele mai bune rezultate pe plan global la una dintre disciplinele de examen.

“Încă din primii ani de studiu, Maria şi-a exprimat interesul de a se implica în proiectele şcolii, ca membră a echipei de ambasadori şi media, dar şi în activităţi de voluntariat, contribuind inclusiv la construirea unei case pentru o familie în proiectul Habitat for Humanity. Este un exemplu pentru toţi elevii noştri şi, odată cu acest rezultat, va rămâne un reper şi o sursă de inspiraţie pentru generaţiile care îi vor urma”, a declarat Ruxandra Mercea, directorul Transylvania College, instituţia la care învaţă tânăra.

Certificatul Cambridge pentru cel mai bun rezultat din lume este considerat un paşaport al succesului în lumea academică, deoarece îi poate deschide cu uşurinţă porţile unora dintre universităţile de top din lume. Cu toate că a primit mai multe oferte ale unor instituţii de învăţământ celebre din străinătate, Maria s-a hotărât să îşi coninue studiile la Cluj-Napoca, unde a decis să studieze psihologia la Universitatea Babeş-Bolyai.

Sursa: www.ziuadecj.realitatea.net

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu