Nutriţionistul arădean Dan Merişca ne dezvăluie cum ne omoară încet dar sigur alimentaţia de tip fast-food

Fast Food 1

Nutriţionistul arădean, Dan Merişca, ne vorbeşte despre riscurile la care ne expunem dacă consumăm prea des măncare tip  fast-food. Acesta spune că alimentele fast-food sunt responsabile de creşterea numărului persoanelor obeze, de aici toate necazurile ce survin: diabet, artroză, deficienţe respiratorii, ulcer, atacuri cerebrale şi chiar cancer.

„Sezonul rece vine cu afecţiunile frecvente în special respiratorii pe fondul unei alimentaţii incorecte fără vitamine, minerale, antioxidanţi, care acutizează bolile metabolice. De obicei în preajma sărbătorilor întâlnim pancreatite, decompensări ale diabetului, colice renale şi biliare, toate datorate unei alimentaţii incorecte şi abuzive, în mare parte de tip fast-food. La toate aceste necazuri se adaugă şi sedentarismul motivat în mod nefondat de vremea urâtă”, afirmă Dan Merişca.

De asemenea, acesta spune că alimentele de tip fast-food, prăjelile, grăsimile, dulciurile concentrate şi lipsa aportului de fructe proaspete responsabile cu aportul de vitamine: E,D, C, Omega-3-antioxidanţii clasici duc la scăderea imunităţii.

„Toate acestea se pot remedia prin multă mişcare, evitara alimentaţiei fast-food (sau măcar reducerea cantităţii şi frecvenţei acestora), introducerea în meniu a cât mai multe fructe şi legume proaspete, astfel încât să se asigure necesarul de subtanţe nutritive bogate în minerale, vitamine şi antioxidanţi necesari întăririi îmunităţii pentru a putea depăşi cu brio sezonul rece”, mai spune nutriţionistul.

Medicul arădean susţine că o altă latură negativă a excesului de alimente fast-food din perioada rece este depresia sezonieră. Aceasta începe după perioada adolescanţei, mai exact după vârsta de 20 de ani.

Principalul factor declanşator este cifra afişată pe ecranul cântarului şi dificultatea îmbrăcării anumitor haine preferate.

„Simptomele depresiei sezoniere sunt uşor de sesizat: dificultăţi la trezitul de dimineaţă, somnolenţa continuă, dificultăţi în adaptare la temperaturile scăzute, nevoia de-a consuma carbohidraţi şi alimente fast-food, retragerea-n sine, lipsa motivaţiei şi tendinţa spre amânare. Dintre toate simtomele amintite, cea mai periculoasă este nevoia de-a consuma alimente fast-food în strânsă corelare cu apatia fizică. Ceea ce  duce la sedentarism, autoizolare, diminuarea stimei de sine şi inevitabil. Nimic mai grav pentru metabolism, care oricum este îngreunat din motivele amintite anterior”, mai declară Merişca.

  Un bărbat de 45 de ani din Arad a dispărut de acasă

 

FOTO: www.muscleandfitness.com

 

Categorie: arad
Tags: aliment, boli, fast-food, stiri arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici