Noul Cod aerian, un proiect iniţiat de Guvern, adoptat tacit de Senat

Niciun comentariu

Codul aerian, un proiect de lege iniţiat de Guvern, a fost adoptat tacit, astăzi, de Senat, prin împlinirea termenului de dezbatere şi aprobare.

Conform expunerii de motive a proiectului, noul Cod aerian va reprezenta un act normativ integrat civil-militar suficient de flexibil pentru a permite aplicarea sau, după caz, implementarea în România a reglementărilor europene, prezente şi viitoare, din domeniul aviaţiei civile, conform Agerpres.

De asemenea, Codul aerian va reglementa atât activităţile aeronautice civile, cât şi pe cele militare, va stabili instituţiile cu atribuţii în domeniul administraţiei aviaţiei civile şi militare, precum şi competenţele şi atribuţiile altor organisme în domeniul siguranţei şi securităţii aviaţiei.

Noile prevederi creează cadrul legal necesar cooperării civil-militare la nivel instituţional şi stabileşte un limbaj şi o conduită comună în domeniul aeronautic pentru toţi utilizatorii spaţiului aerian naţional, fără a fi afectate atribuţiile specifice ale acestora, se arată în expunerea de motive a proiectului, mai informeayă Agerpres.

Noul Cod aerian asigură astfel creşterea nivelului de siguranţă a zborului prin aplicarea unor standarde comune în cadrul activităţilor aeronautice militare, standarde care vor fi asigurate la nivelul celor europene şi NATO, precum şi pentru zonele de interes militar şi de servitute aeronautică, mai prevede proiectul.

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu