Nelu Tătaru, a declarat că există situații ca acea de la CFR Cluj, când o serie de teste PCR să fie false.

Niciun comentariu

Potrivit unui comunicat dat publicității de către CFR Cluj, rezultatele a 23 de persoane din club, care au fost confirmate inițial ca purtătoare a virusului Sars-CoV-2, au fost “fals-pozitive”.

Ministrul Nelu Tătaru susține că acest lucru nu este exclus și recomandă retestarea la câteva zile.

„Lucrându-se în serie, există şi o probabilitate ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană care lucrează. Dacă reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive, prima dată şi negative, a doua oară. Fiecare punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii, şi testele”,a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Întrebat dacă nu i se pare ciudată situația de la CFR Cluj, ministrul Tătaru a răspuns: „Se poate întâmpla. Eu prefer, ca profesionist, să judec un caz sau un rezultat într-un context clinic şi să repet acel test de câte ori e nevoie. Un test la un pacient infectat, care luat în prima sau a doua zi poate fi negativ, dar dacă îl iau după două, trei zile sau a cincea, a şasea zi, cât este perioada maximă de reflecţie, să fie pozitiv”, a mai spus ministrul Tătaru.

Clujenii iau în calcul acționarea în judecată a clinicii Regina Maria, după încheierea acestui sezon.

„În urma investigaţiilor şi retestărilor efectuate în ultimele zile s-a dovedit faptul că din totalul de 23 de persoane depistate pozitiv NICIUNA nu este si nici nu a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2, aşadar testele efectuate iniţial au fost fals-pozitive.

[…] În următoarea perioadă vom analiza tot ceea s-a întâmplat în jurul echipei în ultimele zile şi vom lua o decizie în acest sens. Acum ne concentrăm la cele trei meciuri rămase de disputat”, se arată în comunicatul ardelenilor.

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu