Ministrul Sănătăţii a rămas uimit de problemele cu care se confruntă sistemul medical arădean

Niciun comentariu

Patriciu Achimaş-Cadariu, ministrul Sănătăţii în funcţiune, a vizitat acum câteva ore Aradul, la invitaţia conducerii Consiliului Judeţean Arad. Vizita ministrului se leagă de problemele foarte grave cu care se confruntă mediul sanitar arădean, în special Secţia de Obstetrică Ginecologie, care funcţionează într-o clădire revendicată şi unde condiţiile sunt inumane. Atât conducerea Consiliului Judeţean, prin preşedintele Adrian Ţolea, cât şi managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dr. Mirandolina Prişcă, au explicat şi i-au arătat ministrului starea deplorabilă a spitalului. Practic, pereţii sunt scorojiţi, clădirea este foarte veche, iar tavanul cade în multe dintre încăperi. În aceste condiţii, preşedintele Adrian Ţolea a venit cu soluţia de a muta secţia Matern într-o clădire nouă, care trebuia să adăpostească secţia TBC.

WP_20160317_035

Ministrul Sănătăţii a declarat pentru Mândri.ro că „soluţia nu este una perfectă, însă având în vedere situaţia deplorabilă în care funcţionează în acest moment Maternitatea arădeană nu văd o soluţie mai bună. În săptămânile următoare vom analiza cu experţii noştri clădirea, ce anume trebuie făcut pentru o maternitate, iar dacă totul este conform planului, atunci în câteva luni secţia ar putea fi chiar mutată“. Acesta a mai dat asigurări că va bugeta şapte incubatoare şi un aparat RMN pentru spitalul din Arad.

WP_20160317_039

În vizita sa de la Arad, ministrul a mai vorbit şi despre problemele cu care se confruntă celelalte secţii ale Spitalului Judeţean, cum ar fi Infecţioasele, TBC-ul sau Pediatria, însă s-a arătat destul de sceptic în ceea ce priveşte şansele ca aceste secţii să fie rezolvate într-un viitor prea apropiat.

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu