Mi-a promis Ludovic Orban că pe 15 iunie deschide unitățile de alimentație publică, iar acum nu mi-a răspuns la telefon’

0F380ED0 0183 4C2B 80CB 4F2428E09721

Președintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a declarat la TVR că a fost dezamăgit de faptul că premierul Ludovic Orban nu și-a ținut promisiunea de a deschide restaurantele și hotelurile începând cu 15 iunie.

Murad a explicat că în urmă cu două zile premierul i-a promis personal că dacă nu se întâmplă nimic extraordinar, unitățile de cazare și alimentație publică de la mare și de la munte vor fi deschise pe 15 iunie. Președintele FPRT a explicat că nu înțelege de ce premierul nu și-a ținut promisiunea. Mohammad Murad a avertizat că pe 15 iunie, 15.000 de turiști cu masa plătită vor sosi pe Litoral și vor găsi unitățile de alimentație publică în imposibilitatea de a-și onora contractele. Președintele FPTR susține că va ploua cu procese împotriva unităților de alimentație publică, iar acestea la rândul lor se vor îndrepta cu procese împotriva Guvernului.

Zilele trecute am avut o întâlnire la Palatul Victoria cu premierul Ludovic Orban care mi-a promis personal că dacă nu se întâmplă nimic extraordinar pe 15 iunie se deschid hotelurile și restaurantele.  Am început și eu și alți hotelieri și am chemat personalul la muncă să ne pregătim de marea deschidere. Anunțul de astăzi ne-a uluit. Ce s-a schimbat de acum câteva zile și până acum? Anunțul premierului ne-a uluit. Ce facem noi acum cu oamenii chemați la muncă. Ce facem cu cei 15.000 de turiști care pe 15 iunie vor veni pe Litoral, oameni care au masa plătită și care, logic, ne vor da în judecată. Ne rămâne și nouă să dăm, mai departe, Guvernul în judecată.

Nu înțelegem care sunt argumentele pentru care hotelurile și restaurantele din România nu pot fi deschise, dar românii pot pleca nestingheriți în Bulgaria și Grecia. Nu are nicio logică. Și ne întrebăm, dacă vor prelungi starea de alertă până pe 1 iulie, ce se rezolvă, apare vreun vaccin până atunci, pleacă virusul din țară? Am încercat să iau legătura cu premierul Ludovic Orban care mi-a promis personal că va permite deschiderea unităților turistice de la mare și munte, dar nu am reușit să vorbesc cu el. Mă rog, poate suntem prea mici”, a declarat Mohammad Murad.

Categorie: mandri.ro
Tags: covid, hotel, orban, restaurante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici