Medicul timișorean Virgil Musta invită cetățenii în deciziile comitetului științific pe tema coronavirusului

Niciun comentariu

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, vrea să consulte populația cu privire la măsurile care ar trebui luate după 15 mai pentru protecție individuală.

În acest fel, schimbul constructiv de idei (practic și la obiect, nu doar de dragul de a stârni discuții interminabile) va ajuta la înțelegerea corectă a nevoilor și experiențelor fiecăruia, iar acest lucru poate contribui enorm la unele schimbări pozitive, fie în obieciurile noastre de zi cu zi referitoare la sănătate, fie în relația medici-pacienți, fie în comunicarea dintre medici sau poate chiar în schimbări de sistem.

Simt nevoia consultărilor și sprijinului vostru pe marginea unor teme la ordinea zilei, unde trebuie sa iau și eu decizii, iar raspunsurile sau propunerile voastre mă pot ajuta în luarea unor decizii mai bune.

În acest sens, mi-am propus să deschidem pe acest grup și o serie de discuții pe marginea unor subiecte de actualitate legate de sănătate.

Temele vor fi lansate de mine, dar voi include și orice propuneri relevante venite de la voi. Pe marginea fiecărei teme, aștept opiniile voastre, pe care să le scrieți sub postare în comentarii.

Împreună cu ceilalți membrii ai echipei o să centralizăm de fiecare dată răspunsurile voastre și o să încercăm să le folosim cât mai aplicat peste tot unde putem influența în bine anumite acțiuni, schimbări, măsuri etc.

PRIMUL SUBIECT pe care il supun dezbaterii pe grup este referitor la perioada de după 15 mai, dată de la care vor intra în vigoare măsuri de relaxare după starea de urgență, dacă lucrurile vor decurge bine până atunci.

Astfel, vă întreb, indiferent de măsurile de relaxare anunțate sau care se vor adopta până la urmă, cu ce responsabilități personale considerați voi că trebuie să rămânem fiecare dintre noi (fără să fie nevoie de obligație prin lege), astfel încât în săptămânile și lunile următoare să ne desfășurăm activitatea, să ne bucurăm de viață, dar să fim în siguranță, atât noi, cât și cei dragi nouă?

Nu ne dorim să scrieți sfaturi generale pentru ceilalți, dar pe care voi nu le aplicați. Mă interesează un răspuns aplicat la cazul fiecăruia și argumentat, de genul „eu și familia mea, după 15 mai vom proceda în felul urmator…pentru că noi considerăm că…”.

Am doar marea rugăminte să avem cu toții o atitudine decentă, un limbaj politicos, fără jigniri și să exprimați păreri cât se poate de constructive, practice, nu doar teorii. Vă mulțumesc anticipat pentru opiniile fiecăruia! Ținem aproape, deși (încă) păstrăm distanța! Numai împreună vom reuși! „, scrie doctorul Dr. Virgil Musta pe Grupul de Facebook City Doctors – comunitate pentru sănătate.

https://www.facebook.com/groups/citydoctorscommunity/?ref=share

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu