MAI: 162 de persoane transportate la spital, sunt şapte numere de telefon pentru informarea rudelor

Niciun comentariu

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată, într-un comunicat, că, în urma incendiului de la Club Colectiv din Capitală, au fost transportate la spital 162 de persoane, iar familiile victimelor pot obţine informaţii despre starea acestora la şapte numere de telefon.

La acest moment, 162 de persoane au fost transportate la următoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Judeţean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colţea, Budimex şi Spitalul Grigore Alexandrescu, potrivit comunicatului MAI.

Familiile victimelor pot obţine informaţii suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Interne: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 şi 021/3122547.

Toate persoanele care necesitau îngrijiri medicale au fost deja transportate cu ambulanţe şi echipaje SMURD la spitalele indicate.

Intervenţia forţelor MAI pentru salvarea persoanelor surprinse de incendiului din zona centrală a Capitalei s-a finalizat, dar ministerul continuă să sprijine Ministerul Sănătăţii în gestionarea acestei crize.

MAI menţionează că primul apel la 112 a fost înregistrat la ora 22.36, iar primele echipaje medicale de intervenţie au ajuns la faţa locului la 22.43.

La intervenţie au fost mobilizate toate forţele MAI, iar la Guvern este monitorizată întreaga situaţie de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care funcţionează 24 de ore din 24.

În prezent, zona localului este securizată pentru a putea permite procurorilor şi echipelor de criminalişti să efectueze cercetarea la faţa locului.

Vicepremierul Gabriel Oprea a convocat la sediul Guvernului României, sâmbătă, la ora 7.00, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, unde sunt reprezentate toate ministerele şi autorităţi centrale cu competenţe în astfel de situaţii.

Ministerul Sănătăţii face apel la oameni să doneze sânge pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv din Capitală.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că oamenii pot dona sânge pentru victimele incendiului începând de sâmbătă dimineaţă, la Centrul de Transfuzii din Bucureşti şi la Spitalul Universitar.

Bănicioiu a mai spus că pentru gestionarea situaţiei s-au luat toate măsurile, inclusiv chemarea medicilor de acasă şi redistribuirea de aparatură în toate spitalele de urgenţă din Capitală, pentru a putea face faţă numărului foarte mare de răniţi.

Apeluri de mobilizare pentru donare de sânge au fost lansate şi pe Facebook, oamenii fiind îndemnaţi să ajute astfel persoanele rănite în incendiul izbucnit în Clubul Colectiv.

În urma incendiului izbucnit la Club Colectiv, 27 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Clubul Colectiv găzduia, vineri seară, un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album – „Mantras of war”. Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Potrivit celor aflaţi la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan şi să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creându-se busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la începutul incendiului. Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator.

După sosirea ambulanţelor, unora dintre cei răniţi li s-a acordat primul ajutor pe caldarâm. Intervenţia a fost îngreunată de accesul dificil al ambulanţelor în curtea clubului.

 

 

Sursa: www.zf / Sursa foto: www.mediafax.ro

Category: mandri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu