Liderul ISIS “Omar cecenul” a murit din cauza rănilor, în urma unui atac american, anunţă Pentagonul

Niciun comentariu

Un lider de rang înalt din cadrul grupării jihadiste Statul Islamic (ISIS), cunoscut ca “Omar cecenul”, a murit din cauza rănilor pe care le-a suferit într-un atac aerian american, au anunţat oficiali de la Pentagon, relatează RFE-RL online.

Umar al-Shishani, un cecen născut în Georgia, a fost rănit grav în urma unui atac aerian care a vizat pe 4 martie un convoi în care se afla, în nordul Siriei, şi a fost transportat la un spital din Rakka.

“Credem că a murit ulterior din cauza rănilor”, a declarat luni pentru AFP căpitanul Jeff Davis din cadrul Marinei americane (US Navy), un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Oficiali din cadrul Pentagonului au declarat, de asemenea, pentru CNN că al-Shishani a murit din cauza rănilor.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului declara duminică pentru AFP că al-Shishani se afla “în moarte clinică” de mai multe zile, conectat la un aparat de ventilaţie.

Al-Shishani – numele de războinic al lui Tarhan Batiraşvili – a făcut parte din cadrul forţelor georgiene de elită din Pankisi Gorge, s-a alăturat ISIS în 2012 şi a fost considerat unul dintre cei mai abili comandanţi ai grupării jihadiste.

El se afla pe lista Departamentului de Stat american cu cei mai căutaţi terorişti, iar pe capul exista o recompensă în valoare de cinci milioane de dolari.

 

Sursa: www.mediafax.ro / Foto: www.middleeastmonitor.com

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu