Legea anti-fumat se va schimba în două luni (surse)

Niciun comentariu

Legea nr. 15/2016, care a intrat în vigoare în urmă cu nici două săptămâni, a tăiat adânc în cheful fumătorilor, care nu-şi mai pot aprinde țigara unde doresc, practic ei nu mai pot fuma nicăieri. În România nu mai există locuri special amenajate pentru fumat, viciul trebuind exersat în aer liber și nu pe terenul instituțiilor.

Unii consideră că această lege încalcă drepturile omului la libertate, alții că cei care fumează sunt discriminați iar majoritatea din ei se plâng de faptul că nu există spațiu care delimitează fumătorii de nefumători. Cert este că multe afaceri au de suferit de pe urma acestei legi: de la producătorii de țigarete, până la producătorii de cafea.

Conform unor sesizări, petiții și propuneri ale senatorilor, se pare că legea va fi modificată astfel încât fumătorii să își poată satisface viciul nu numai în afara clădirilor ci și în interiorul acestora. Senatorii jurişti au admis, miercuri, o serie de amendamente la legea antifumat, care elimină interdicţia fumatului la terase, spaţiul închis fiind redenumit ca spaţiu cu pereţi de jur împrejur, în plus, fumatul fiind permis în camere special amenajate pentru acest lucru, şi în care se pot consuma şi băuturi.

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu