Klaus Iohannis: “Să nu vă îndoiţi de voi înşivă şi de România”

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, la Palatul Cotroceni, că ziua de 1 Decembrie este un îndemn la unitate, solidaritate şi mândrie naţională şi le-a transmis românilor să nu se îndoiască de ei şi de ţara lor, şeful statului mulţumind, totodată, militarilor români din teatrele de operaţii pentru că îşi pun viaţa în slujba României.

“Sărbătorim astăzi împreună Ziua Naţională a României cu recunoştinţă pentru înţelepciunea şi sacrificiul înaintaşilor noştri care au făcut posibilă România Mare, dar şi cu încredere şi speranţă în viitorul pe care noi înşine, ca naţiune, alegem să-l construim în acord cu valorile democraţiei şi libertăţii. Ca de fiecare dată, Ziua Marii Uniri este un îndemn la unitate, solidaritate şi mândrie naţională. 1 Decembrie ne aminteşte an de an că această naţiune are forţa de a-şi împlini marile idealuri, chiar împotriva celor mai potrivnice circumstanţe istorice. Vreau să mulţumesc încă o dată Armatei României, celor care îşi pun viaţa în slujba ţării noastre, militarilor din teatrele de operaţii, care ne reprezintă cu onoare”, a susţinut Klaus Iohannis în debutul recepţiei oferite de Ziua Naţională la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a amintit că, în 1916, România trecea prin momente dramatice şi era “sfâşiată la propriu şi la figurat de război”.

“Dar ce nu a putut lua nimeni românilor a fost dragostea de neam şi ţară, curajul, spiritul de sacrificiu, jertfa de sine în numele unui ideal, tenacitatea, dârzenia şi speranţa. Acestea sunt adânc înrădăcinate în fiinţa naţională, pe ele s-a clădit România Modernă şi de ele trebuie să ne aducem aminte în fiecare zi. Aceste valori nu ne-au părăsit niciodată, sunt ale noastre şi ne reprezintă ca popor”, a adăugat Iohannis.

  Iohannis spune că s-a inspirat din votul în cazul ridicării imunităţii lui Tăriceanu: Pentru PSD, termen rezonabil poate însemna 2-3 luni

Cu această ocazie, el le-a transmis românilor un îndemn personal.

“Să nu vă îndoiţi de voi înşivă şi de România, să nu lăsaţi pe nimeni să pună sub semnul întrebării aceste valori ale poporului nostru. Să credeţi în puterea şi în măreţia voastră. Cred că, uitându-ne înapoi la veacul ce a trecut, avem pentru ce să fim mândri şi să recunoaştem devenirea noastră ca naţiune. Încercările istoriei, războaiele, deceniile de comunism şi represiune nu au slăbit fiinţa naţională, dimpotrivă. Naţiunea română s-a ridicat întotdeauna mai puternică, mai ambiţioasă şi cu o neştirbită voinţă de a-şi afirma locul în lume”, a mai declarat şeful statului.

La recepţia de la Cotroceni sunt prezenţi foştii preşedinţi ai României Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, patriarhul Daniel, premierul Dacian Cioloş, membri ai Cabinetului, fostul şef al SIE Mihai Răzvan Ungureanu, şeful SRI, Eduard Helvig, şi al STS, Marcel Opriş, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, Livia Stanciu, judecător la CCR, preşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi lideri liberali, membri ai Corpului Diplomatic, reprezentanţi ai Academiei Române, alţi invitaţi.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici