Juncker: Formaţiunea politică Fidesz a premierului Viktor Orban ar trebui să se retragă din Partidul Popular European

Niciun comentariu

Formaţiunea politică a premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, ar trebui să părăsească Partidul Popular European, de centru-dreapta, a declarat marţi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Afirmaţiile lui Juncker au fost făcute în contextul în care Guvernul de la Budapesta a lansat o campanie împotriva preşedintelui Executivului UE, acuzând politicile privind imigranţii.   Juncker, multă vreme premier de centru-dreapta al Luxemburgului, a fost rugat să comenteze cu prilejul unui forum public la Stuttgart, în Germania, cu privire la campanie mediatică a guvernului ungar care îl acuză că, împreună cu omul de afaceri american George Soros, vrea să impună planuri privind migraţia ce ameninţă Ungaria.   „Împotriva minciunilor nu poţi face prea multe“, a răspuns Juncker.

Şi în luna octombrie, Juncker a declarat că Viktor Orban „nu mai are ce căuta” în grupul politic conservator.   Şeful executivului european a mai remarcat că Manfred Weber, capul de listă al PPE la viitoarele alegeri europene, se întreabă cu siguranţă „dacă am nevoie de această voce“ în PPE.   „Ei nu au votat pentru mine în Parlamentul European. Extrema dreapta nici ea. Îmi amintesc că dna Le Pen a spus: <>. Eu am răspuns: <>. Sunt anumite voturi pe care pur şi simplu nu le vrei“, a explicat preşedintele Comisiei Europene.

Cea mai recentă campanie a lui Orban, anunţată luni într-o postare pe Facebook, cuprinde imagini cu feţele zâmbitoare ale lui Soros şi Juncker, cu textul „Şi voi aveţi dreptul să ştiţi ce pregăteşte Bruxellesul!”.   Conform textului campaniei, UE este acuzată că intenţionează să adopte cote obligatorii de relocare a migranţilor, să slăbească dreptul statelor membre de a-şi proteja frontiera şi să faciliteze sosirile migranţilor printr-o „viză de migraţie“.   Tot mai multe voci cer excluderea Fidesz din rândul PPE, însă, dat fiind de sprijinul intern de care se bucură partidul lui Orban, îndepărtarea sa ar putea eroda dominaţia actuală a centrului-dreapta în Parlamentul European.   Comisia Europeană, care se confruntă în continuare cu guvernul lui Viktor Orban inclusiv în privinţa unei reforme legislative care sancţionează sprijinul acordat migranţilor, a respins noua campanie a Budapestei, spunând că acesta foloseşte „ştiri false şi dezinformări“.

sursa: adevarul.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu