Interviu cu fosta concurentă Miss Universe, arădeanca Isabella Păștean

Niciun comentariu

Isabella (Bella) Păștean este o tânără arădeancă proaspăt întoarsă acasă din Abu Dhabi după 1 an și jumătate în care a lucrat ca și însoțitoare de bord. Faptul că la doar 22 de ani a făcut mai mult voluntariat decât majoritatea dintre noi, că a ajuns concurentă la Miss World și la Miss Universe România și că i-a cucerit pe cei de la compania de zbor Etihad din Emiratele Arabe Unite este de admirat, însă determinarea de a fi fericită și de a face ceea ce îi place ne-a plăcut la nebunie la această tânără deosebită.

mandri.ro: Cum ai ajuns însoțitoare de bord la Etihad?

IMG_6493

Isabella: M-am împrietenit cu o româncă ce era însoțitoare de bord la Ethiad și având experiență în voluntariat cu călătoriile în străinătate mi-am spus că poate ar fi bine să încerc să fac și bani din călătorit și să mă dezvolt personal. Ținând legătura cu ea, m-am interesat mai mult, am făcut cursul Vreau fiu stewardesă care durează 3 zile și de fapt te pregătește pentru interviul cu companiile de zbor. Am aplicat la Etihad iar după interviu au ales câteva persoane din aproape 300 câte am participat și eu am fost una din acele persoane norocoase care a primit un contract.

mandri.ro: La ce se așteaptă companiile de zbor de la tine la un interviu?

Isabella: Eu am fost mirată că dintre participanți au fost și vorbitori de 5 limbi, oameni plăcuți fizic, înalți, practic corespundeau atât ca și aspect, cât și ca abilități și nu au trecut mai departe. Însă cred că cea mai importantă este prima impresie, de fapt totul ține de prima impresie la un zbor. Ține puțin și de atitudinea ta, de cum te comporți, nu de detaliile tehnice, acestea le înveți ulterior la traininguri. Am o prietenă care la 17 ani știe deja că vrea să fie stwardesă, eu nu știam la vârsta ei și cred că dacă iți dorești foarte tare ajungi unde vrei. O mai sfătuiesc să se intereseze de relații clienți, să învețe limbi străine și servicii de lux. Recomand Etihad pentru că din punctul meu de vedere este cea mai bună companie ca și răsfăț al clientului.

mandri.ro: Cum a fost experiența ta la Etihad?

Isabella: E foarte frumos tot, cu extrem de multe beneficii dar e și foarte greu ca și stil de viată. În principiu noi începem lucrul înainte de zbor cu 3 ore pentru că e drumul, legalitățile, ședința dinaintea zborului, etc. Schimbi colegii tot timpul și înainte să începi ai puțină vreme să te întâlnești cu echipa, căpitanul, discutați ce trebuie făcut și vă cunoașteți. Trebuie verificat totul, să arate bine cabina, la cele 5 stele pentru că pasagerul trebuie să se simtă ca un invitat la el acasă. E greu și pentru faptul că poți avea zboruri foarte lungi sau foarte grele și de multe ori ajungeam în orașe unde nici nu visam că voi ajunge dar nu aveam timp sa le vizitez sau pur și simplu eram prea obosită ca să părăsesc camera de hotel. O zi ușoară decurge cam așa: începi, zbori, ai plecat acasă.

mandri.ro: Care au fost câteva cazuri deosebite din timpul unui zbor?

Isabella: Cazuri medicale: alergii puternice la pastile, crize de epilepsie sau toxiinfecții alimentare. Sunt femei care vin gravide și chiar dacă au nevoie de scrisoare medicală, nu putem să le întrebăm dacă sunt familiare cu riscurile zborului în timpul sarcinii. Eu nu am asistat la nici o naștere în timpul zborului dar se întâmplă. În cazuri medicale nu mai poți fi la fel de serviabil cu pasagerii ci trebuie să oferi primul ajutor iar acesta este cel mai important lucru. Nu am trecut prin nici o situație în care să nu știu ce să fac, dar am auzit de câteva ciudate. Avem și aparat de resuscitat în avion, siringi sau kit de nașteri. Am avut și întoarceri la sol din cauza condițiilor medicale. Cât despre probleme tehnice, nu am avut. Totul e verificat de zeci de ori și nu se prea întâmplă nimic neprevăzut.

mandri.ro: Ai participat la Miss Universe România. Cum a fost această experiență?

Isabella: Am început la 10 ani modelling când mama mea m-a dus la un curs. Făceam gimnastică aerobică de performanță și întotdeauna am avut înclinatii spre lucrurile legate de feminitate. Am lucrat cu o agenție internațională și din păcate lumea asta a modei se împarte între cei care vor să facă artă din ea și cei care vor să faca prostituție. Fetele sunt frumoase și dornice să se afirme și multă lume profită. Trebuie să ai grija pe ce cale o iei.

mandri.ro: Ce înseamnă modelingul pentru tine?

Isabella: Modelingul l-am făcut ca pe un hobby pentru că mă atrăgea și pentru că mi-era puțin cam greu să mă afirm. La 16 ani am ajuns la competiția pentru Miss World, eram tânară și neexperimentată și pe parcurs am învățat ce poate însemna. La 17 ani am participat și la Miss Arad, am făcut voluntariat iar la 19 ani am participat la Miss Universe dar niciodată nu am făcut modelling pentru afirmare ci de plăcere.

mandri.ro: Cum vezi Aradul față de când ai plecat?

Isabella: Este o diferență. Am plecat la 18 ani de acasă la facultate și practic nu am mai revenit pentru mult timp de atunci. Am impresia că un pic ne-am delăsat ca și nație iar asta se vede și în Arad. România este o țară superbă și de multe ori nu putem vedea acest lucru. Dar întotdeauna mi-a lipsit țara mea cât timp am fost plecată, atât orașul cât și oamenii. Mi-ar plăcea să vad mai multă implicare de la oameni, să ne dorim să avem un viitor mai bun, dar nu doar să ne dorim ci să ne și mobilizăm, să lucram puțin în plus la noi, nu în minus cum avem tendința.

mandri.ro: Spuneai că ai niște planuri de afacere cu iubitul tău. Ce planuri ai?

Isabella: În principiu acum luăm afacerea lui cu fast-food-ul care are o bază foarte bună la punct iar acum vrem să dezvoltăm și să dublăm ce există deja. Asta înseamnă idei noi de marketing, de promovare de produse, avem chiar în plan să deschidem în Viena un restaurant, care nu va fi de sezon, de moment sau de trend, ne dorim ceva pe termen lung.

mandri.ro: Cum e pentru tine ideea de a lucra cu iubitul tău?

Isabella: Ideea de a lucra cu cineva cu care împărtășești aceeași idee, aceeași viziune, și care ți-e și drag este nemaipomenită. Iar faptul că e iubitul meu e un plus, nu mă va afecta în deciziile de afaceri sau la dezvoltarea mea. De ce să nu combinăm două minți care sunt puse pe aceeași idee ca să facem ceva mai bun decât am face singuri? El este de foarte mult timp în domeniu iar eu am lucrat la o companie foarte bună datorită căreia cred că pot să aduc multe idei noi.

mandri.ro: Ce planuri personale ai?

Isabella: Acum sunt foarte fericită și îmi place să iau lucrurile foarte natural. Ne-am mutat împreună de câteva săptămâni și ușor, ușor, ne începem viața.

(Intre timp a ajuns iubitul Isabellei, Emil, cu un cadou pentru ea)

mandri.ro: Cum reușești să te menții?

Isabella: Încerc aproape zilnic dar minim de 3 ori pe săptămână să merg la sală însa în general totul ține de mâncare. Cât timp am fost plecată am mai făcut excepții, probabil și pentru ca în EAU legumele și fructele sunt importate dar de câte ori reușeam să călătoresc în Europa încercam să îmi cumpăr produsele preferate. Nu am exagerat niciodată cu mâncatul dar nici nu nemâncatul. Ideea este să mănânci foarte bine însă calitativ.

Category: Arad, Interviuri
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu