Una dintre cele mai comune teme care reiese din recentul studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ce leagă consumul de carne roşie şi procesată cu cancerul, este dacă ar trebui să mâncăm mai puţină carne, scrie MarketWatch.com
Cât de mult de carne consumăm în prezent? Cea mai mare a lumii mănâncă mult mai mult decât atât.
Datele din 2011 ale Organizației Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentație arată că, în medie, americanii mănâncă de 4,2 ori mai multă carne roşie decât porţia recomandată zilnic.
Și mâncăm chiar mai mult, atunci când luăm în considerare alte tipuri de carne: în SUA, de exemplu tipul favorit de carne al consumatorilor este cea de pui. Dar americanii nu suntem unici, cea mai mare a lumii preferă carnea de pasăre. În China este preferată carnea de porc, Argentina preferă carnea de vită.
Topul consumatorilor de carne, Noua Zeelanda si Australia, consumă de 5,6 ori și 4,8 ori mai multă carne decât cantitatea recomandată.
În cazul în care suntem curioşi, Mongolia este lider mondial la consumul de organe. Organe se referă la organele interne și măruntaiele unui animal măcelărit.