Imigraţia împinge Suedia spre naţionalism: “Nu vrem să arătăm ca un român jegos”, declară un tânăr

Niciun comentariu

Membrii organizaţiei de tineret a partidului Democraţii Suedezi consideră că multiculturalismul este o ameninţare, pe fondul numărului mare de imigranţi sosiţi în ţară, relatează The Guardian, care citează un tânăr spunând: “Nu vrem să arătăm ca un român jegos”.

Identitatea liberală a Suediei este atacată, comentează The Guardian, adăugând că violenţa împotriva imigranţilor este în creştere, în timp ce tot mai mulţi refugiaţi intră în ţară. Formaţiunea radicală naţionalistă Democraţii Suedezi (SD), provenită din mişcarea neonazistă, a ajuns acum al treilea partid ca importanţă din ţară, având 49 de reprezentanţi în Parlament.

SD a încetat de curând relaţiile cu organizaţia sa de tineret (SDU), după ce Jessica Ohlson a fost aleasă preşedinte. Conducerea SD consideră că aceasta este prea naţionalistă, iar câţiva dintre susţinătorii săi ar avea legături cu grupări extremiste.

“Ei nu au spus clar că sunt împotriva rasismului. Nu au fost suficient de clari”, a declarat Markus Wiechel, purtătorul de cuvânt al SD pe probleme de imigraţie şi cetăţenie.

De altfel, un membru al SDU a fost filmat în timp ce îi califica pe români drept “jegoşi”. Un reporter al cotidianului britanic The Guardian, care a participat la alegerile pentru conducerea tineretului SDU, a întrebat mai mulţi tineri participanţi de ce s-au îmbrăcat atât de elegant. “Vrem să facem impresie bună”, a răspuns unul dintre ei. “Pentru că nu vrem să arătăm ca un român jegos”, a continuat altul.

Suedia are mai puţin de zece milioane de locuitori, dar urmează să primească până la 190.000 de refugiaţi în 2015, situaţie care a împins ţara spre naţionalismul radical.

suedia

Poziţia SD este că nicio persoană care ajunge ilegal în Suedia nu ar trebui să poată rămâne în ţară. “Am crescut rapid în sondaje pentru că majoritatea oamenilor consideră că nivelul imigraţiei este mult prea ridicat şi durează de prea mult timp”, a declarat Wiechel.

Dar SD nu are o problemă doar cu imigraţia, ci cu multicuturalismul în general, despre care afirmă că este cea mai mare ameninţare la adresa Suediei.

În ultimii ani, această amplificare a mesajelor împotriva musulmanilor din partea politicienilor SD şi a presei de dreapta a fost însoţită de o creştere a violenţei împotriva imigranţilor în Suedia. În ultimele luni, zeci de centre de azil au fost incendiate.

Videoclipul aici: https://www.youtube.com/watch?v=A84b7qIxQMU

 

Sursa: www.mediafax.ro / Foto: www.youtube.com

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu