Ideea lui Zelensky de a detona conducta Druhzba provoacă indignare în Ungaria.

zelenski Druzhba jpg

Președintele ucrainean nu mai pare să beneficieze de un sprijin clar în Washington. Cel puțin asta sugerează informațiile scurse în presă, care îl prezintă pe Volodymyr Zelensky într-o lumină ambiguă. Potrivit publicației The Washington Post, scurgerile de informații “dezvăluie instinctele agresive ale liderului ucrainean, care pare sa fie în total contrast cu imaginea sa publică de om de stat stoic care rezistă brutalului asalt al Rusiei”.

Se pare că încet încet, acest presupus porumbel al păcii, își expune adevarata față.

Conform unor conversații private scurse în presă, Zelensky ar fi luat în considerare atacuri asupra teritoriului rusesc. În Ungaria, însă, a fost altceva care a provocat cea mai mare indignare.

Într-o întâlnire în februarie, cu Viceprim-ministrul ucrainean Yuliya Svrydenko:

Zelensky a sugerat că Ucraina să “detoneze” conducta Druzhba construită în perioada sovietică, care furnizează petrol Ungariei.

Potrivit The Washington Post, “Zelensky a subliniat că… Ucraina ar trebui doar să detoneze conducta și să distrugă industria probabilă a premierului ungar Viktor Orbán, care se bazează în mare măsură pe petrolul rusesc”, citând documentul.

Ziarul a adăugat că “ofițerii de informații recunosc că Zelensky “exprima furie față de Ungaria și, prin urmare, ar putea face amenințări hiperbolice și fără sens”, o precizare care nu însoțește celelalte relatări privind sugestiile lui Zelensky cu privire la aceste acțiuni militare îndrăznețe”.

Zelensky este frustrat de refuzul continuu al guvernului ungar de a furniza arme Ucrainei, de cererile acestuia de a restabili drepturile minorității maghiare din Kiev și de restricțiile impuse importurilor de cereale ucrainene, în comun cu alte țări din regiune. Polonia, care susține Ucraina, s-a alăturat și ea măsurii recente, deoarece fermierii polonezi sunt, de asemenea, afectați de importul de cereale ucrainene ieftine și fără taxe vamale. În plus, agricultura ucraineană folosește practici și substanțe chimice interzise în UE.

  Ungaria are în plan să ia măsuri drastice împotriva ONG-urilor finanţate de Soros

Mulți din presa ungară și pe rețelele sociale și-au exprimat consternarea. Guvernul ungar nu a emis încă o reacție oficială la informațiile scurse în presă. Secretarul de stat pentru Comunicarea Internațională, Zoltán Kovács, și-a exprimat îngrijorarea pe Twitter:

Cum este posibil ca Ucraina să plănuiască ceva împotriva unei țări NATO?

twitter kovacs

Sursă: Hungary Today

Categorie: mandri.ro, internațional
Tags: druzhba, ungaria, zelenski, zoltan kovacs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici