Iarnă în România: vânt, lapoviţă, ninsori şi temperaturi resimţite de MINUS 20 de grade Celsius. Cum va fi săptămâna viitoare

Niciun comentariu

ANM a emis o informare meteorologică de vreme rece valabilă pentru toată țara! Sunt așteptate lapoviţă, ninsori şi viscol la munte, dar și la București. Cel puţin până luni la prânz, vremea va deveni rece în toată țara, chiar deosebit de rece în estul și sud-estul teritoriului, unde și vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor.  În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada.

Harta indicelui de răcire

 În regiunile estice, sudice și centrale se vor semnala precipitații slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviță, mai ales în cursul zilei de duminică în zone din sud, inclusiv în Bucureşti.

Fenomene extreme în toată ţara, avertismentul Poliţiei Rutiere pentru şoferi. LISTA DRUMURI cu probleme

 

Harta temperaturilor resimţite

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi deosebit de rece pentru aceastã datã, dimineaţa şi noaptea, în toate regiunile, iar în orele amiezii îndeosebi în cele sudice şi estice. Cerul va avea înnorãri, iar în special la munte temporar se vor semnala fulguieli. În celelalte zone, în cursul zilei pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte. Spre searã şi mai ales noaptea, treptat, aria precipitaţiilor mai ales sub formã de ninsoare se va extinde în sud-vestul şi sudul teritoriului, unde local cantitãţile de apã vor fi mai însemnate şi izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri spre sfârşitul intervalului în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade, iar cele minime, în general, între -5 şi 3 grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va menţine deosebit de rece. Vor fi înnorãri şi, mai ales în a doua parte a nopţii, se vor semnala precipitaţii predominant sub formã de ninsoare, când şi vântul se va intensifica treptat. Temperatura maximã va fi de 3…4 grade, iar cea minimã în jur de -1 grad.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi în general închisã şi deosebit de rece pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii, exceptând regiunile nord-vestice unde valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar înnorãrile vor fi temporare. Se vor semnala precipitaţii pe arii relativ extinse, iar izolat se pot înregistra cantitãţi de apã mai însemnate. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte, mixte în sud-est şi predominant ninsori în rest. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în Muntenia, Moldova, parţial în Transilvania şi la munte, iar în Dobrogea va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -7 şi 1 grad.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi în general închisã şi deosebit de rece pentru aceastã datã. Temporar se vor semnala precipitaţii, iar vântul va avea intensificãri. Temperatura maximã va fi în jur de 3 grade, iar cea minimã de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va menţine în general închisã şi se vor semnala precipitaţii cu precãdere în jumãtatea de sud-vest a ţãrii. Acestea vor fi mixte la munte, predominant sub formã de ploaie în zonele joase de relief, iar pe arii relativ restrânse se va semnala polei. Vântul va prezenta local intensificãri, cu precãdere în regiunile sudice şi sud-estice, iar pe crestele montane va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade.

De MIERCURI, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai coborâte decât cele specifice perioadei îndeosebi în sudul şi estul ţãrii. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicatã scrie romaniatv.net

 

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu