Hoţii nu pleacă în vacanţă de Sărbători: Poliţiştii au câteva sfaturi demne de urmat pentru cei care nu rămân acasă în această perioadă

Niciun comentariu

Hoţii nu pleacă în vacanţă. Din contră, în perioada sărbătorilor sunt mai activi decât de obicei, pentru că au şi mai multe posibilităţi de a acţiona. Bandele de spărgători află imediat când cineva pleacă pentru câteva zile, mai ales dacă oamenii se şi laudă pe paginile de socializare, unde postează fotografii. Pentru a evita orice neplăcere de acest gen, poliţiştii vin cu câteva sfaturi demne de urmat, mai ales dacă nu aveţi locuinţa asigurată cu o alarmă, informează B1 TV.

În Romania sunt raportate zilnic, în medie, 80 de spargeri de locuințe, însa în perioada sărbătorilor numărul intrărilor prin efracție este în creștere, iar asta pentru că toate casele care par nelocuite sunt preferatele hoților, așa că în momnentul în care vreți sa plecați în vacanță luați-vă toate măsurile de siguranță. Mai ales pentru că hoţii ştiu că în perioda Sărbătorilor pot găsi în case obiecte noi, dar şi scumpe, cum ar fi aparatura electronică sau bijuteriile.

”Pentru a avea un sfârșit de an în siguranță și liniștit, Poliția Română le recomandă cetățenilor ca atunci când nu se află la domiciliu să roage un vecin să cerifice siguranța domiciliului. De asemenea atunci când pleacă, să se asigure că au încuiat ușile și ferestrele, să nu lase bunuri de valoare în interiorul locuințelor”, a declarat Georgian Dragăn, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Infractorii sunt atenți la detalii, așa că, dacă de obicei vă ţineţi mașina parcată în fața blocului sau a casei, cel mai bine ar fi să o lăsati acolo și în perioada în care sunteți plecat în vacanță. Iar dacă aveți alarmă, ar fi indicat să o porniți.

„Și bunurile din automobile pot deveni o țintă așa că în perioada următoare, pentru siguranța bunurilor și a persoanelor, le recomandăm să nu le lase în interiorul autoturismului, să le asigure atunci când le parchează și, dacă se poate, să le parcheze în locuri iluminate”, a mai recomandat purtătorul de cuvânt al IGPR.

Pentru a nu atrage atentia hoților, e important că atunci când plecați în vacanță să nu postați fotografii pe rețelele de socializare din care să reiasă că nu sunteți acasă. Iar asta pentru că notificările pot fi văzute și de eventuali hoți, care sunt extrem de vigilenți.

Polițiștii au făcut şi profilul spărgătorului de locuințe. Acesta este tânăr, sărac, necăsătorit şi specialist în căutarea de victime pe reţele de socializare, precum Facebook. Aşa că, dacă plecaţi în concediu nu faceţi din asta un eveniment public.

Sursa: www.b1.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu