Gestul superb al arădeanului Helmuth Duckadam, după discursul emoționant al lui Donald Tusk

Jmhhc2g9NDY3YjJhNGUwNGZhM2EyNGIzZWQ2NTliNTAyOGQ1YTI.thumb

Helmuth Duckadam, 59 de ani, a fost copleșit de emoții la aflarea veștii că preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, 62 de ani, l-a pomenit in discursul său la Ateneul Român. Fostul mare portar român a decis să îi răspundă oficialului și i-a făcut un cadou impresionant.

Duckadam, acum președinte de imagine al FCSB, i-a trimis o pereche de mănuși semnate, dar și două sticle de palincă făcută chiar de el.

“Sunt toţi eroi ai imaginaţiei mele, la fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona.

Şi aş vrea să fac un apel la români să apere, vreau să apere în România fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la Sevilla, în finala Cupei Campionilor. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”, a spus Donald Tusk în discursul în limba română susţinut cu ocazia preluării preşedinţiei UE de către România.

Duckadam a povestit, la Digi Sport Special, cum a urmărit discursul lui Tusk: “Am văzut, împreună cu familia. Nici prin cap nu-mi trecea așa ceva, dar sunt foarte mândru și foarte fericit că, la un asemenea nivel, mi se pomenește numele și sunt foarte emoționat. (…) Mi s-a părut că e un moment unic, în care luăm președinția UE și m-am uitat la acest eveniment, chiar dacă nu mă interesează politica în mod direct, totuși urmăresc acest fenomen. Cred că a fost mai interesant pentru mine, de aici, pentru că, de acolo, emoțiile ar fi fost mult mai mari când cineva vorbește la aun asemenea nivel despre tine. Mă bucur că, după 33 de ani, performanța Stelei a fost apreciată”.

Categorie: mandri.ro
Tags: donald tusk, duckadam cadou, Helmuth Duckadam, ue

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici