George Maior susține că Dragnea, Kovesi și Ponta au mers în trecut la petrecerile SRI

Gerge Maior ambasador in SUA

Liviu Dragnea, Laura Codruța Kovesi, dar şi alţi politicieni au stat la aceeaşi masă la petrecerile organizate de SRI. Aşa a susţinut fostul şef al serviciului, George Maior, audiat marți în comisia de specialitate din Parlament.

Pe de altă parte, Maior le-a spus că, în perioada în care el a fost director, SRI nu s-a implicat în dosare penale sau în deciziile politice, în cazul unor numiri în funcții-cheie.

În căutarea ”statului paralel”, parlamentarii din Comisia pentru controlul activității al SRI l-au invitat a doua oară pe George Maior, fostul şef al SRI, în prezent ambasador la Washington. În fața jurnaliştilor, acesta a fost scump la vorbă.

George Maior, fost director SRI: ”Am venit cum am venit intodeauna în Parlament – am susţinut legalitatea şi felul în care s-a transformat serviciul într-o instituţie puternică a statului român care a asigurat securitatea naţională şi faptul că mi-am îndeplinit mandatul sub tutela strictă a legalităţii.”

În spatele uşilor închise, însă, cu parlamentarii a vorbit peste 6 ore. Le-a făcut pe plac şi le-a povestit cum decurgeau întâlnirile dintre capii SRI, lumea politică, şefi de parchete şi alte instituţii.

Claudiu Manda, preşedintele comisiei de control SRI: ″În opinia domniei sale, nu este un lucru rău de a dialoga, de a socializa cu persoane cu care SRI interacţiona în mod real, ca să zic aşa, ca urmare a activităţii SRI.”

Le-a confirmat cu nume şi prenume faptul că unii erau nelipsiţi de aceste întâlniri şi i-ar fi numit pe Liviu Dragnea, Victor Ponta şi Laura Codruta Kovesi.

Claudiu Manda, preşedintele comisiei de control SRI: ″În general când exista Ziua Naţională, după paradă făcea aceste invitaţii sau poate înainte, cu ocazia zilei Serviciului de Informaţii la fel şi când era vorba despre zile de naştere sau onomastice, invitaţiile le făcea sărbătoritul”.

Pe de altă parte, Maior a mai susţinut că Serviciul Roman de Informaţii nu s-a implicat nici în justiţie, nici în presă, dar nici în deciziile politice. S-a limitat doar la a da informări atunci când i s-a cerut. La comisie urmează să fie audiat şi Liviu Dragnea noteaza stirileprotv.ro

  Amenintarea lansata de parlamentari, in cazul in care se va aplica legea anti-fumat. Ce alt viciu vor sa interzica
Categorie: mandri.ro
Tags: audieri, comisie, George maior, parlament, sri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici